En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Husse berättar: Inget verkar lockande för Sippo

Hej hej. Husse här.

Ja, nu har jag äntligen landat någorlunda från chockbeskedet jag fick om Sippo igår. Idag var jag och handlade en del olika typer mjukmat och ett gäng sticks åt honom för att han skulle få i sig nånting i alla fall. Han glufsade i sig två sticks på några minuter, men sen var det stopp. En tredje ville han helt enkelt inte ha. Han tuggade lite på den men drog sig sen istället tillbaka under köksbordet som har blivit hans gömundan den senaste tiden.

Jag har nu testat tre typer mjukmat och det enda han gör är att slicka av såsen. Han höll på att få i sig en köttbit av misstag, men den pillade han snabbt bort.

Försöker även smeta antibiotika på tassarna, eftersom eventuella försök att trycka in det i munnen på honom skulle vara väldigt smärtsamt för oss båda. Speciellt mig.

Sippo har varit kärnfrisk sedan den dag han flyttade hem till mig sommaren 2001. Det är först på senare år som han börjat få problem med höften, men annars var det lugnt. Problemen med magen började för tre månader sen och kom som en blixt från klar himmel. Vi hade då nyligen varit på en vanlig besiktning på Valla Djurklinik, som han klarade sig igenom med bravur. Njurarna mådde kanonbra och allt var frid och fröjd. Så hände det här. Den senaste månaden har han i princip slutat äta och har gått ner 0,9 kg under den tiden. Så nu försöker jag med allting för att han ska få i sig något i alla fall. Men det känns som om man kämpar i uppförsbacke.
/Husse

Just nu pågår även en insamling på Snuffefonden just för Sippo’s återbesök nästa vecka.

20151106_123729

Åhhh. Är allt det där till mig?? Skynda dig på med utdelningen.

20151106_161333

(Två sticks och lite sås från mjukmaten senare.) Örk! Vill inte ha mer…

6 november, 2015 - Posted by | Sippo Sjuk |

2 kommentarer

  1. Det är ju viktigt att Sippo verkligen får i sig antibiotikan, har du provat med att gömma den i en kula leverpastej? Och kortisonet fortsätter han väl med? Det är ju en behandling som inte får avbrytas snabbt, utan måste fasas ut långsamt över tid, fick jag lära mig. Att han inte äter mer än två sticks tycker jag inte är konstigt, här äts bara en, max. Men vi håller tassar och tummar för att Sippo ska kunna återhämta sig. Jättehårt/Gustav m matte.

    Kommentar av Gustav Katt | 6 november, 2015

  2. Ett litet tips, för vad det är värt… när Jenny började krångla med maten funderade jag ett tag på om hon hade ont i tänderna. Så jag testade salladstonfisk (finfördelad) och Royal Canin Recovery (en mycket mjuk gucka i små burkar) samt kattmjölk och då fick jag igång hennes ätande igen. Kanske det kan hjälpa Sippo? För oavsett vad som egentligen pågår, vill man ju inte se sin katt svälta… sänder dig en stor tröstkram, vi ber för er! /sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

    Kommentar av pladdermusen | 6 november, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: