En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Tindra och Viska jamar – Hemska veterinärbesök!

Tindra: I dag hände det som vi länge fruktat: veterinärbesök. Husse betedde sig märkligt hela eftermiddagen och vi katter intog svansberdskap läge 1. Vi visste att något var på gång.

Viska: Just det, vi e inte dumma i skallen minsann. *nickar ivrigt*

Tindra:  Framåt kvällen flyttade husse in transporterna i köket och började gå runt med en handduk samtidigt som han tittade misstänkt på mig.

Viska: Åh mej med!

Tindra: Sen överföll han oss.

Viska: Mej togde han först. Han jagade in mej i köket där jam inte kunde kåmma undan. Jag burrade upp mej å gjorde mej jettestor å firade upp flaskborstsvansen för fullt, men det hjelpte inte. Plötsligt fick husse tag i mej å tvingade in mej i den hemska transporten. ”Nu dör jag” tänkte jag.

Tindra: Nu visste jag vad som var på gång och jag tänkte då inte ge mig utan kamp. Husse skulle minsann få sota för vad han gjort mot stackars Viska. Nu gällde det att vi tjejer höll ihop. Så när husse försökte fånga mig så tassade jag till honom så hårt att han släppte taget och gick iväg. Jag sprang runt i hela lägenheten och ylade så högt jag bara kunde, med hoppet om att någon skulle rädda oss. Men ingen kom. Sen kom han tillbaka med en stor handduk som han slängde över mig så jag inte såg något. Allt blev bara svart.

Viska: Sen var vi plötsligt hos nån där det fanns sjuttiofemton skällisar å massa andra djur. Dessutom byggdes det om, så det luktade verkligen skumt där inne. Husse fick ont i skallen. Vi fick vänta i över en timme, men sen blev det vår tur och då gick allt jättefort, sen fick vi äntligen åka hem igen.

Tindra: Vänta lite nu. Jag måste bara få påpeka att vettisen hade fräckheten att kalla mig ”lite rund”. Ursäkta????

20150428_165439

Tindra: Det här gjorde jag på husse när han försökte tvinga in mig i buren första gången.

20150428_170000

Tindra: JAAAAM! FRÄS!!! BRÖÖÖÖÖÖL!!

20150428_170025_Richtone(HDR)

Viska: Åh, jam e så redd. Ska jam bli mördigad nu? Har jam varit en stygg kisse? *sniff*

28 april, 2015 - Posted by | Tindra och Viska jamar, Valla Djurklinik, Veterinären | ,

8 kommentarer

 1. Stackars er och lite synd om husse tycker vi också. Att det ska vara så otäckt med dessa burar och resan. Men nu är ni ju hemma igen och slipper detta på ett år ungefär. Det är ju för ert eget bästa gofisarna. Var lite snäll mor husse idag, han behöver det då han blev lite sargad igår. Killkill bakom örat på er 😘❤️

  Kommentar av Ann Bergqvist | 29 april, 2015

  • Mmm, det e faktiskt synd om oss alla. Men nu e vi vänner igen å allt e förlåtet.
   -Tindra och Viska

   Kommentar av Katten Sippo | 29 april, 2015

 2. Jag tycker husse var jätteduktig som lyckades får er vaccinerade. Även om det är trist att bli tvingad in i buren, så ska ni veta att husse gör INGENTING som inte är för ert eget bästa! Det vet jag.

  Kommentar av kattson | 28 april, 2015

  • Duktig? Han fuskade juh! Använder handduskar och stängda dörrar. *mutter* Fast nu efteråt så förstår vi ju att han egentligen bara ville oss väl.
   -Viska

   Kommentar av Katten Sippo | 29 april, 2015

 3. Men det var det värstaste, vilken lurig husse! Det är inte klokt vad lömska de blir, människorna när det ska åkas till vettisen! Tar till all fulknep de kan. Skönt att det är över nu, och ni är hemma välbehållna allihopa. Jam, utom husse då, men litet straff ska han väl ha?

  Kommentar av Gustav Katt | 28 april, 2015

  • Visst var det fräckt?? Man kan knappt tro det e sant. Det e verkligen skönt det e över, och jag, Tindra, har faktiskt lite dåligt samvete över att jam kloade honom.
   -Tindra och Viska

   Kommentar av Katten Sippo | 29 april, 2015

 4. Jag vet att ni inte håller med mig, men jag tycker synd om er husse också… det hörs på hans röst på filmen hur ledsen och stressad han är, och att han egentligen inte alls vill jaga er för att sätta er i transportkorgarna. Men ibland måste vi kattägda tvåbeningar göra sådant vi absolut inte vill… det handlar om att ta väl hand om er,

  Kommentar av pladdermusen | 28 april, 2015

  • Mjo, nu såhär i efterjam så tycker jag också synd om honom. Han var jätteledsen berättade han. Men nu är allt bra igen.
   -Tindra

   Kommentar av Katten Sippo | 29 april, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: