En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Morgonilsken till tusen

Jamarns så ilsken husse var i morse. Det började runt fem-tiden då jag tyckte det var hög tid att fylla på matskålarna. Husse protesterade från sängen och sa åt mig att hålla jamen. Tjugo minuter senare satte jag igång igen, för nu måste väl ändå husse ha sovit klart? Till min glädje så steg han upp, men han såg lite folk- och kattilsken ut. Med fara för mitt eget liv, guidade jag hans snubblande fötter ut i köket och visade honom var maten fanns, för han verkade lite bortkommen. Tindra och jag fick varsin snålt tilltagen portion med torrisar och min var slut på tre-komma-sju sekunder och jag såg mig om efter min kära husse, för att be om en påfyllning.

Nu var det så att husse var upptagen med att ”vattna ålen”, eller vad han nu svamlade om. Det hördes diverse grymtanden och svordomar från badrummet. Tydligen ville inte vattenålen vara med, den strejkade helt enkelt. Detta gjorde husse smått hysterisk, för ”det är jävlar-i-mig kris” brölade han. Jag fattade inte ett smack, men jag var fortfarande hungrig och jamade att om han nu ändå inte kunde ”vattna gräsmattan” så kunde han fylla på matskålarna. Husse tolkade min önskan väldigt underligt, för han började skälla något fruktansvärt på mig. Jag fick fly ut i köket, där jag kämpade jamarlänge med att få upp skåpet till maten – utan att lyckas.

Så jag satt i köket och jamade högt och länge om att jag var hungrig, samtidigt som jag slet i skafferidörren. Detta ackompanjerat till husses grymtanden och ilskna svordomar från badrummet. Tindra blev så till sig att han sprang och gömde sig, själv stannade jag envist kvar. Jag var fortfarande hungrig.

Till slut gav husse upp och stormade ilsket ut i köket för att ”tala allvar med mig” om att jama i tid och otid. Jag såg direkt på husses bestämda steg att jag vill då verkligen inte vara med i den diskussionen, utan sprang iväg och gömde mig jag med. Då återgick husse till badrummet och försökte tala vett med sin ål och då passade jag på att börja jama om mat igen och slita i skafferidörren.

Så där höll det på i två timmar. Till slut fick husse nog och fyllde matskålarna så att det rann över, samtidigt som han svor långa ramsor och hotade med svansknutar och jag vet inte vad. Han påstod helt fräckt att det var mitt fel att ålen inte fungerade då jag stressade honom med mitt jamande. Jag har då aldrig blivit så kränkt. *surar*

11 oktober, 2012 - Posted by | Allmänt | , ,

10 kommentarer

 1. MEN Sippo då, stackars er husse. Ni får ta tass om honom, så han inte ilsknar till värre.

  Tasskram på er

  Kommentar av Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan | 11 oktober, 2012

  • Vi sköter om husse så gott det går.
   Tass.

   Kommentar av Katten Sippo | 13 oktober, 2012

 2. Men oj då! Det var verkligen en tuff start på dagen men får nog hålla med om att en snabb och ordentlig påfyllning av maten hade löst det mesta. Hoppas att dagen blev bättre sedan..Nosbuff

  Kommentar av Dui och Deco | 11 oktober, 2012

  • Jepp, hade vi haft ordentligt med mat, så skulle saker och ting set annorlunda ut.

   Kommentar av Katten Sippo | 13 oktober, 2012

 3. Jag förstår ingenting! Jama om att skapa sina egna problem. Hade husse fyllt på era matskålar på en gång hade varken han eller ni haft några problem. Ja, se tvåbeningar!

  Kommentar av Kattson | 11 oktober, 2012

  • Du vet hur människor är med våra matskålar. Att fylla på till bredden, verkar vara sällsynt. Jättedumt tycker jag.

   Kommentar av Katten Sippo | 13 oktober, 2012

 4. Stackars er och stackars husse! Sådana där starter på dagen vill varken katt eller människa ha… hoppas att ni mår bättre nu, och att solen skiner hos er som den gör hos oss, så att du och husse kan ta en skön promenad och rensa bort allt gammalt groll!

  Kurr från Imma, abbemissa.

  Kommentar av Imma | 11 oktober, 2012

  • Nä, såna dagar vill man verkligen inte ha. Visserligen blev det ingen promenad, men vi gosade lite istället.

   Kommentar av Katten Sippo | 13 oktober, 2012

 5. Men hallå, var tog min kommentar vägen?!

  Skrev hur som helst att det var en tuff start för alla på dagen men hoppas resten av dagen var mindre ilsk. 😉

  Kommentar av eksynyt | 11 oktober, 2012

  • WordPress snodde den säkert. *mutter*
   Husse säger att resten av dagen inte blev mycket bättre. *suckar*

   Kommentar av Katten Sippo | 13 oktober, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: