En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Så här skrev vi

Vi lämnade en kattentar hos den där typen, men den godkändes så klart inte. Fast det var ju väntat, så vi sparade den här istället.

Vad är det för fel på dig? Du mördar en familjemedlem för att hon kissar inne, vilket kan bero på sjukdom eller att katten vantrivs. Efter att ha läst ditt inlägg så är det inte svårt att lista ut varför katten vantrivs hos dig, det skulle jag också göra med de värderingar du har. Vadå komma när du ropar? Katter går ofta sina egna vägar och det är därför de är älskade som husdjur och familjemedlemmar. Jag önskar innerligt att jag visste vem du var, för då skulle jag varna alla som säljer katter, att hålla dem borta från dig. Det är inte det klokaste beslutet du tar, utan det ENKLASTE – för dig. Du är en hemsk människa som inte ska ha med levande djur att göra.

14 september, 2011 - Posted by | Okategoriserade | ,

27 kommentarer

 1. Vad som förvånar mig mest (kalla mig luttrad) är att en veterinär gått med på att avliva en katt (vilken jag förutsätter är relativt ung och f.ö. frisk) pga att katten kissar inomhus. Ingen av de veterinärerna jag känner (som kund och privat) skulle göra detta utan att försöka komma fram till en behandling (om katten är sjuk) alt förmå ägaren att hitta ett nytt hem till katten.

  Inlägget (och bloggen) ger mig en känsla av en ung person, som lever enligt dagens konsumtionsbegär (bäst före datum-hysterin) -ideal/hysteri. Man kan bara hoppas att den generationen kommer till insikt med åren och att det inte införskaffas någon ny familjemedlem som har hjärta och hjärna innan dess.

  Tack för att du fann hela inlägget.

  Kommentar av Karlavagnen | 15 september, 2011

  • Vi tänker likadant. Fast jag vet inte hur mycket en vettis har att säga till om när människan redan bestämt sig.

   Kommentar av Katten Sippo | 15 september, 2011

 2. Kom hem sent men lyckades läsa hennes inlägg i alla fall. Här är det….

  Katt-kerstin har sett sina bästa dagar. Antalet gånger hon kissat inne har blivit för mycket för att det ska vara förlåtligt. Förut var det ytterst sällan, och en olycka kan ske och jag tänkte att det var för att jag åkte till norrland ibland eftersom hon bara brukar göra det när jag är där, katter och förändringar. Men nu har det börjat ske mer ofta och det har aldrig något samband, och idag upptäckte jag att hon kissat på min Espiritväska…. det var droppen (eller – dropparna, höhö)…

  Har man en katt som börjar kissa utanför lådan så kommer det sällan eller aldrig sluta. Min syster Emelie hade en katt som började kissa inne och det slutade med två förstörda soffor. Tyvärr, så är det. Jag vill inte att hon ska kissa i mina nya soffor eller någon säng så att det bara är att slänga bort. Och sen matta, kläder, skor osv… katturin är praktiskt taget omöjligt att få bort, jag har nu dränkt min väska i ättiksprit i hopp om att kanske, kanske rädda den från kattpissdöden.

  Känner mest att det blir bäst, jag har heller ingen relation till katten. Hon var hur mysig som helst i början, sov i sängen och gosade jämt, men sen hände något och vad det vette gudarna – hur som helst är hon nu osocial och det är ytterst sällan hon ens kommer fram och hälsar och ännu mer sällan hon faktiskt kan ligga och gosa med en, och då får man hålla i henne för att hon ska stanna. Bra liv? Nej… Om jag ska ha en katt vill jag ha en relation till den, att den kan komma då jag ropar och mysa med mig. Att hon ska VILJA vara med mig och andra människor. Men trots alla försök att återfå den där mysiga Kerstin som då hon var liten, har jag inte lyckats, och nu kissar hon dessutom inne. Jag är van vid sociala katter, tror ni det då det är roligt att ha en katt som springer iväg så fort man tittar åt hennes håll? Tror ni HON tycker att det är roligt?

  Sedan anledningen till varför en katt kissar inne, det kan vara många. Urinvägsinfektion, förändring, börjar/slutar med p-piller, en ny familjemedlem, någon flyttar, byte av sanden osv. Katter är känsliga för förändring och det behöver inte bara vara att den är sjuk. I det här fallet har jag absolut INGEN aning om varför hon gör det, men jag vet av erfarenhet efter att ha haft många katter i familjen att en katt som börjar kissa inomhus flera gånger, den kommer inte sluta tvärt…

  Nej… så i morgon ska jag ringa till veterinären och se när de har tid. Känns som att det är det absolut klokaste beslutet, har inte råd med att fler grejer ska förstöras och hon mår som sagt inte heller bra av någon outgrundlig anledning.

  Från Sherlock Max och Måns

  Kommentar av Max & Måns | 14 september, 2011

  • *nickar* Så stod det.
   Bra jobbat Sherlocks.

   Kommentar av Katten Sippo | 15 september, 2011

  • OK, nu är vi också ”med”. Det här verkar lite märkligt rent ut jamat. Tjejen är ju tydligen van vid katter – hon vet varför det kan bli problem, men hon verkar helt ointresserad av att lösa problemen. (Om man inte ser avlivning som en lösning.) Vi tror att hon helt enkelt tröttnat. Att det inte är Kerstin i sig som är problemet, utan att hon helst vill vara kattlös. Och då är det ju inte konstigt att Kerstin protesterar med att hålla sig undan. Vem vill gosa med någon som inte vill att man skall vara där över huvudtaget!

   Vi blir i och för sig alltid oroliga när folk säger att de haft många katter. I synnerhet när de är unga. Det brukar betyda att katterna inte blivit så gamla. Det är tyvärr så att vissa katter bara är hos oss under några år, och det är oerhört sorgligt (lillie hade två systrar, som båda dog unga – den ena fick epilepsi när hon bara var 4 år och den andra fick cancer när hon bara var 7), men normalt sett så följs katter och människor åt under ganska många år! Om det är ”stor omsättning” på katter, så är det ”nåt fel som är galet”.

   Vi hoppas att veterinären ber att får överta Kerstin och försöker omplacera henne istället för att avliva henne. Och att den där tjejen skaffar sig en teddybjörn från leksaksaffären nästa gång hon behöver någon att gosa med i sängen…
   *bedrövade
   Maurice & Kajsa

   Kommentar av Maurice & Kajsa | 15 september, 2011

   • alltså, det där blev lite fel. lillie hade alltså två katter som var systrar. som tog hand om henne. lillies egna systrar är inte döda. hmmm, vi är kanske lite trötta efter att ha jagat spöken och varandra i natt.

    Kommentar av Maurice & Kajsa | 15 september, 2011

    • Vi förstår.

     Kommentar av Katten Sippo | 15 september, 2011

 3. Bra jamat! En riktigt dum människa som absolut inte ska ha någon katt eller något annat djur heller.Nosbuff

  Kommentar av Dui och Deco | 14 september, 2011

  • Just precis!

   Kommentar av Katten Sippo | 14 september, 2011

 4. Har inte heller läst vad det är frågan om, men förstår nu när vi läst här
  KLART som 17 att man ska försöka hjälpa katten, istället för att avliva den,
  FY VAD vissa tvåbeningar gör galet med sådant.
  Då är man inte djurvänlig överhuvud taget!
  *Ryser*
  Då ska man inte ha djur alls

  Kommentar av Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan | 14 september, 2011

  • Summa summarum är att den här människan tröttnade på att katten kissade inne och väljer därför avlivning.
   Inlägget var skrivet med nonchalans för kattens välmående, tycker jag i alla fall.

   Kommentar av Katten Sippo | 14 september, 2011

 5. Hoppas bara att hon ALDRIG mer låter en katt bo hos sig. Det är ingen katt hon vill ha, hon vill ha en lydig, liten knähund som gör allt den blir befalld att göra. Förhoppningsvis fick hon sig ändå en tankeställare. Och stackars vettisar, som måste avliva friska djur, det måste kännas hemskt. 😦

  Kommentar av Katten Gustav | 14 september, 2011

  • Just precis så! Tyvärr verkar en tankeställare övergå förståndet, men jag håller med om stackars vettisarna. *suckar*

   Kommentar av Katten Sippo | 14 september, 2011

 6. Jag förstår ungefär vad som hänt, även om jag inte kan läsa det ursprungliga inlägget. Antar att det finns på FB men jag är HELKASS på det. I alla fall tycker jag det är väldigt egendomligt att nån väljer att avliva en katt som ”inte mår bra” istället för att försöka hjälpa den att lösa problemet. Oftast ligger ju tyvärr problemet hos ägaren, inte hos katten.

  Kommentar av Kattson | 14 september, 2011

  • Husse har skickat ett mail till dig.
   Egendomligt är bara förnamnet. Man kan ju tycka att denna människa borde kunnat tänka lite längre, eller åtminstone ta reson när folk försöker få henne fatta misstaget. Stackars katt.

   Kommentar av Katten Sippo | 14 september, 2011

 7. Jamarbra skrivet! Jag blev så arg när jag läste hennes inlägg att jag skakade och tänkte att jag måste lugna ner mig innan jag skrev en kommentar till henne, men såg nu att hon har raderat hela inlägget. Stackars lilla Kerstin som först måste bo hos en sån tvåbening och som nu skall avlivas. *gråter*

  Kommentar av Alice | 14 september, 2011

  • Jo, hon gillade visst inte att bli kritiserad, eller utskälld är väl närmare sanningen. Men beter man sig så elakt mot katten så.
   Vi kan nog bara hoppas att kissen har det bra i Regnbågslandet utan sin människa. Där kommer hon träffa många som varit hemlösa men nu är lyckliga hos Skaparkatten.

   Kommentar av Katten Sippo | 14 september, 2011

 8. Bra RUTET!!! Jag blir så…. jag har inte ens ord för det :(.
  Klart att kommentaren inte är publicerad av den där fega uslingen.
  VAD trodde hon? Att hon skulle få medhåll? Obegripligt!

  =^.^=

  Nosgos

  Kommentar av Smulan och Amanda | 14 september, 2011

  • Vi försöker undvika att bli arga när vi kommenterar på andras bloggar, men här gällde det ett oskyldigt kattliv. Vi blev jätteledsna över missens öde. Hon trodde säkert att folk skulle applådera. *suckar*

   Kommentar av Katten Sippo | 14 september, 2011

 9. Fy och fyjam, så arga och ledsna vi blir! Man upphör aldrig att förvånas… *morrar*
  Kramar och tassklappar

  Kommentar av Gunilla och Frasse | 14 september, 2011

  • Det är just det som är så hemskt, att man aldrig upphör att förvånas. Men vi upphör aldrig att protestera och leva om heller. *stampar*
   Tass tass.

   Kommentar av Katten Sippo | 14 september, 2011

 10. Förstår dina känslor. Vi blev mest ledsna här. 😦

  Man önskar ju så att det skulle ordna sig för Kerstin, men är rädd att det nu är en prestige sak för ägaren att nu visa vem som har rätt att göra vad. 😦 Kerstin är nog bara en bisak är jag rädd.

  Lilla Kerstin, hon finns i våra tankar och hjärtan.

  Nosgos

  Kommentar av Nea theCat | 14 september, 2011

  • Vi tror likadant som du gör – tyvärr. *sniff*
   Vila i Frid lille vän.

   Kommentar av Katten Sippo | 14 september, 2011

 11. Hon tog bort inlägget… ^^

  Kommentar av Bunny | 14 september, 2011

 12. Bra skrivet!

  *ryser* Usch vad många människor som inte borde ha djur! 😡

  Nosbuff ♥

  Kommentar av Bunny | 14 september, 2011

  • Tack tack, tyvärr verkade det inte hjälpa.

   Kommentar av Katten Sippo | 14 september, 2011

   • Det gör inte det på vissa… Det är svårt att katteptera men det är så det är… 😥

    Kommentar av Bunny | 14 september, 2011


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: