En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

En stilla undran

Varför får man egentligen sälja Friskies och liknande kattmat om den är så dålig? Det finns en reklam med en katt som är jättelik Katten Gustav, som springer jättesnabbt och tar sig över alla hinder för att komma hem och få en skål med friskies. Jag blev ju lite påverkad av reklamen och bad genast husse att köpa en säck med Friskies, för jag vill ju vara lika tuff som Gustav. Döm om min förvåning då alla sa åt husse att kasta den för att den var farlig för oss katter.

Men varför får man göra reklam och sälja den dårå?

Annars har det inte hänt så mycket. Jag tror husses trötthet har smittat av sig, för jag känner inte alls för att gå ut på patrull, utan jag ligger hellre inne och tar igen mig. Hoppas att jag snart blir frisk så man börjar gå ut igen.

1 juni, 2011 - Posted by | Okategoriserade | ,

12 kommentarer

 1. Husse säger att det är nog så att den kattmat som säljs i vanliga livsmedelsaffärer innehåller inte alla nyttigheter som vi behöver. Dessutom så är råvarorna sämre och billigare och då kan dom ju också lura på hussarna och mattarna maten till lägre pris än den mat som finns i djuraffären.

  Att äta lite då och då är ju inte farligt men vissa av oss har magar som inte riktigt klarar av sämre mat. T ex innan jag (Frida) kom till min nuvarande husse så bodde jag hos en husse och matte som inte var sådär jättesnälla mot mig. Och dom gav mig bara den billigaste maten från Willys, Eldorado. Jag hade diarré hela tiden. Jag t o m tappade hår på magen som inte har vuxit ut än p g a det. Nu är magen bra igen när min nya husse ger mig Kunglig Kanin. Den är mums. Fast en gång så tog maten nästan slut och skulle inte räcka ända tills måndag då djuraffären öppnade och då hade husse ett paket Friskies som han blandade ut vår mat med och vips så fick jag diarré igen. Så man ska nog vara försiktig med för mycket billig kattmat.

  Nosbuff
  /Frida

  Kommentar av Strindberg, Frida och Siri | 1 juni, 2011

  • Fy för dumma människor som inte tänker på sina kissar. Jag håller med om att Kungliga Kaninen är smaskens. Det är nog den bästa jag någonsin ätit.

   Kommentar av Katten Sippo | 2 juni, 2011

 2. SÅÅÅÅ dålig mat är det inte, men som Bröderna Bus säger, så är det inte något man bör äta så ofta. Vi, i synnerhet Maurice, älskar Friskies och tycker det är alldeles jättebra när torrisarna tar slut några dagar innan foderbilen kommer.

  Kommentar av Maurice & Kajsa | 1 juni, 2011

  • Husse vill inte riskera nåt, så han har ju gjort sig av med all sån mat. Fast visst smakar den gott ibland. *slick om nosen*

   Kommentar av Katten Sippo | 2 juni, 2011

 3. Det är ingen farlig mat, då hade de inte fått sälja den. Det är heller ingen som helst fara om man äter sån mat ibland heller.
  Däremot är maten i djuraffärer och hos vettisarna nyttigare. Precis som att tvåbeningar kan äta mindre nyttig mat och ändå leva länge, men de kan äta mycket nyttigare och förhoppningsvis leva längre och må bättre.
  Precis som Bröderna Bus jamar så får man sälja massor av mat till tvåbeningar också som inte är nyttig, men inte heller farlig.
  *nosbuffar*

  Kommentar av Alice | 1 juni, 2011

  • De säger att ”vanlig” torrmat som säljs i affären, är alldeles för salt och därför bidrar till urinsten. Eller nåt sånt… *förvirrad*

   Kommentar av Katten Sippo | 1 juni, 2011

 4. Jag vet inte varför man får sälja Friskies, men det är väl samma sak som att man får sälja läskedrycker, cigaretter, pommes frites och annat som inte heller är nyttigt. Fast det är givetvis allvarligare om vi katter får onyttig mat!

  Kommentar av Kattson | 1 juni, 2011

  • Mjo, men det är mer känt att läsk och sånt är farligt i mängder, än att kattmat är det. Innan jag började blogga, så fick jag nästan alltid Friskies hemma.

   Kommentar av Katten Sippo | 1 juni, 2011

 5. Visst är det konstigt? Hur ska man kunna veta, alla mattar och hussar läser ju inte lika mycket och visst måste man kunna tro att det som säljs i djuraffären är ok. Nosbuff

  Kommentar av Dui och Deco | 1 juni, 2011

  • Det är jamarsvårt för en förvirrad människa (som husse) att veta hur farligt det är. Fast jag har förstås aldrig sett Friskies i en djuraffär, bara i mataffärerna.

   Kommentar av Katten Sippo | 1 juni, 2011

 6. Pja… Marknadskrafterna råder, och det är inte alla som är kritiska och pålästa…
  De får ju göra reklam för stinkisar, sprit, margarin, lightprodukter, chips, godis och läsk och… Pja, allt möjligt som inte är direkt dödande men inte heller nyttigt i längden.
  Om vi katter ibland äter en skål med friskies är inte hela världen, det är som när våra människor äter ett par franskbrödmackor med margarin och lättost; inte bra att äta jämt, men nån gång ibland kan kroppen klara av det.
  Egentligen är ju det allra bästa – i brist på möss och småfåglar – att äta mjukmat, men det är ju rackarns gott med dom där knaperkulorna! *smask*
  Vi får en blandning av Orijen, James Wellbelowed, Eukanuba och så en liten gnutta Royal Canin strösslat ovanpå (RC är den smakar bäst, men som är minst bra av dom vi får, så matte är taskig och snålar lite på det, typ som när människobarnen måste äta upp de nyttiga grönsakerna innan de får godiset) till hälften av vårt matbehov ungefär, och sen får vi blötmat till resten. Matte försökte ta ner andelen gotteknaper till 25%, men då slog vi tassarna i backen, mjukmat är visserligen gott det också, men knaper…. Mmmmm, det är grejor det!

  Kommentar av Bröderna Bus | 1 juni, 2011

  • Tänk så dumt det är med reklam. *suckar* Men vi håller oss nu mer till den Kungliga Kaninen och vi gillar det skarpt. Lite godis får vi också lite då och då.

   Kommentar av Katten Sippo | 1 juni, 2011


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: