En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Promenad

Okej, nu när Tindra har fått blogga och jag har precis avslutat inlägget om Snuffe-Fonden, så kan jag berätta om hur min dag har varit.

Den började rätt tidigt (Lite tidigt??? husse anm.) runt fem på morgonen. Vi åt lite frukost bestående av torrisar, riktiga torrisar alltså och inga Friskies. Husse drack tre kannor kaffe och blev konstig i både skallen och magen. Jag tror att det är våren som gör honom förvirrad. Säkert sån där pålen-allergi man hör talas om.

På eftermiddagen så släpade jag ut kära husse på en rejäl promenad. Jag tyckte han verkade behöva det efter allt kaffe han pimplat i sig på morgonen. Rätt snart så stötte vi på grannkatten.

Se upp husse, det är något som rör sig i buskarna.

Men äschjam, det var ju bara Mulla.

För att visa hur snäll och trevlig jag är, så rullade jag runt på marken och visade min håriga och vältrimmade mage.

Titta på mig, jag är helt ofarlig. (och skitig. husse anm.)

Kolla in mig här asså. Hurpf!

När jag kom upp på staketet och vände mig om så var hon borta. Typiskt. Men det var inte helt bortkastat, för husse passade på att ta en familjebild på oss. Den blev rätt bra tycker jag.

Du och jag husse - för alltid.

Men vi tassade vidare och stötte på min favoritgranne som genast började gosa med mig, vilket jag självklart tillät. Man måste ju underhålla fansen. Men det mest spännande var nog en hög som hon skrapat ihop på gräsmattan. Jag var ju bara tvungen att undersöka den.

Whoa! Vilken spännande hög. Undra vad som finns i den. *nosar*

Här är kartan över min promenad.

5 april, 2011 - Posted by | Okategoriserade | , , ,

10 kommentarer

 1. Jag har ätit Hills, men ska verkligen jama att den kungliga kaninens nya torrisar för oss kattererade är den som jag tycker smakar godast och dessutom håller ja mig mätt på den ynkliga lilla ransonen man endast får varje dag och det är verkligen viktigt..annars får man spunk om man ska känna sig hungrig hela tiden juh…så be husse om att fixa en provpåse på båda innan du(ni) bestämmer er…om inte djuraffären har hemma så kan man ringa till tillverkarna och de skickar ut en till er,annars kan jag skicka lie av mina som provsmak. Sedan brukar de flesta zoobutiker ha kampanjer på båda dessa märkena och då brukar i alla fall min matte släpa hem en stor säck till mig…

  Kommentar av Tudor | 5 april, 2011

  • *noterar ivrigt* Hm, då ska jag kanske hålla mig till den kungliga kaninen trots allt. Jag gillade också smaken på dem. *slick om nosen*

   Kommentar av Katten Sippo | 6 april, 2011

 2. Vi har tittat på kartan över din promenad! För oss (innekatter) ser det oerhört komplicerat och svårt ut att promenera så snirkligt! Vi är SÅ imponerade! Är det du eller husse som bestämmer vart ni ska gå?!

  Kommentar av Sambo och Roxy | 5 april, 2011

  • Det är jag som bestämmer hur vi ska gå. En gång när jag lät honom leda, så hamnade vi helt fel.

   Kommentar av Katten Sippo | 5 april, 2011

 3. Skön prommis. Mulla blev nog lite blyg igen, stiligt hopp upp på staketet!Nosbuff

  Kommentar av Dui och Deco | 5 april, 2011

  • Jag tror också hon blev lite blyg faktiskt. Mitt hopp upp på staketet var noggrant planerat in i minsta detalj.

   Kommentar av Katten Sippo | 5 april, 2011

 4. Det var bra att du tog ut husse på en promenad så han inte drack nåt mer kaffe då i alla fall. Du får vara rädd om honom. Jag tror Mulla satt bakom buskarna och tittade på när du rullade dig och också när du elegant klättrade upp på staketet. Fin familjebild blev det också.

  Kommentar av Kattson | 5 april, 2011

  • Ibland måste man ju vädra sin människa så de inte blir intorkade. Mulla satt faktiskt en bit bort och stirrade när jag rullade, men hon ville inte vara med. Familjebilden blev lyckad över all förväntan faktiskt.

   Kommentar av Katten Sippo | 5 april, 2011

 5. Nu får du förlåta en okunnig katt som bara äter Hills, men vad är skillnaden mellan riktiga torrisar och Friskies? Jag anar att Friskies är någon slags i-stället-för-mat? Inget man äter fem på morgonen? Vad morgonpigg du är, jag sover till framåt åtta sådär. Åtminstone om jag haft den sena kvällsskiftet.
  Lång promenad du fick med din husse på, bra att du får ut honom. Är rädd för att han mest skulle sofflocksligga annars?

  Kommentar av Katten Gustav | 5 april, 2011

  • Klart att du sover längre som är ute och patrullerar och dessutom måste tampas med två syrror.

   Vi har fått lära oss att Friskies är farliga för oss katter. Det innehåller mycket skadliga ämnen som salt.

   Husse och jag fick ett mail där det stod om en kisse som fått problem med kisseriet på grund av att den bara åt Friskies.
   Hm, ska be husse att kolla Hill’s nästa gång.

   Kommentar av Katten Sippo | 5 april, 2011


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: