En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Stackars husse

Min mage är fortfarande lite i olag. Husse börjar bekymra sig för att jag kanske är allergisk mot maten. Typiskt nog har drummelhusse kastat påsen och kvittot, så nu kan vi inte byta den här gången. *suckar*

Så hände det något otäckt igår. Husse skulle ta sitt magiska piller på kvällen men tappade det på golvet. Vi katter hörde ju att det var något som landade och blev såklart nyfikna. Vi är ju trots allt katter. Husse greps av mindre panik och kröp runt under skrivbordet tillsammans med en nyfiken Tindra.

Men ja' ville ju bara jelpa dej att leta efter pillereret.

Husse försökte förklara att det var ingen bra idé för Tindra att äta hans medicin, så han körde bort henne. Till slut tar husse fram snabeldraken som inte alls kände för att jobba. Den hade ätit för mycket skräpmat, så husse var tvungen att akutoperera den och slet ut magen på den och tömde lite av innehållet. *nyser*

Sedan drog han runt sugmonstret överallt på golvet. Men när han funderade på att dammsuga kattställningen var jag tvungen att sätta ned tassen. Inte tusan hade väl hans dumma piller hoppat upp dit heller!

Nu har vi kollat överallt husse och det ligger inget piller här!

Trots ovanstående åtgärder så var husse inte lugn. Till slut ringde han Valla och de sa att han borde ringa giftinformationen. När husse gick in på deras sida så hittade han ett nummer som han ringde. Döm om förvåningen när han hamnade hos Agria Telefonveterinär…

Husse försökte förklara vad som hände och snubblade nästan på orden när han skulle förklara. Tänk om han skulle förlora en katt igen. Men Agria vettisen ringde giftinformationen åt husse och ringde sedan tillbaka. Han förklarade att det var ingen fara för oss katter. Vi kunde kanske bli vingliga om vi tuggat i oss tabletten, men det var ingen livsfara. Först då vågade husse andas ut igen.

Så i dag då.
Husse skulle ta brummisen till affären för att storhandla lite. Självklart hade även den sagt upp bekantskapen med husse och vägrade starta. Det var bara att fälla upp luvan och gå till affären i snön. När han kom hem så var han lite djupfryst men lycklig.

Nu är det fest på husses godsaker!

3 december, 2010 - Posted by | husse | ,

16 kommentarer

 1. phiu, vilken tur att det inte var något jättefarligt för er om ni nu skulle ha ätit husses piller. Blev lite nervös där. Men varför skulle ni äta ett piller förresten? det är väl bara roligt att leka med?

  Kommentar av Maya | 3 december, 2010

  • Husse känner sig mycket lugnare nu. Men precis som du jamar, varför skulle vi käka hans konstiga piller?

   Kommentar av Katten Sippo | 4 december, 2010

 2. Det där med tappade piller och tabletter KAN bli väldans otäckt, om nu oturen (eller nyfikenheten) skulle vara framme, så det var bra att husse kollade upp om medicinen skulle vara farlig för er. Exempelvis Alvedon är direkt giftigt för oss katter, så matte är alltid jätteförsiktig, och nervös för att tappa tabletten, när hon ska ta något mot huvudvärk. Hoppas att magen mår bättre snart. Gustavs fiskmatsedel lät inte så dum. *slickar nosarna* Stackars husse, om han inte blir djupfryst medan han borstar av bilen så vägrar bilen att starta. Hinner han tina upp något mellan varven? Kurr och burr.

  Kommentar av Findus, Isak och Rasmus | 3 december, 2010

  • Tydligen så kan man ge snarlika piller till katter. Husse är inte orolig för alvedon eller såna stora tabletter, för dem ser man rätt lätt. Den här tabletten var knappt 2mm i diameter. *suckar*

   Gustavs matsedel kommer att krävas snarast möjligt!

   Kommentar av Katten Sippo | 3 december, 2010

 3. Det var bra av husse att kolla om det var nåt farligt för er i pillret. Men nu kanske ni har lärt er att inte äta husses piller, även om de ligger på golvet?

  Kommentar av Kattson | 3 december, 2010

  • Äta husses piller? Vi? *blink*

   Kommentar av Katten Sippo | 3 december, 2010

 4. Låter som en jobbig start på helgen 😕 Men varför tror husse att ni skulle ta hans piller, äckligt ju, det enda de duger till är isåfall leksak 🙂 Här har tappats en del piller genom åren men det blir i värsta fall ett slag med tassen över golvet innan man hinner plocka upp det, vem äter medicin frivilligt? Fast du kanske trodde de skulle hjälpa din mage? Hoppas du får rätt på magen så du visar en trevligare baksida så att säga 😉

  Kommentar av lillfisen | 3 december, 2010

  • Den kunde börjat bättre. Men nu ska det ha lugnat sig. Nä, vem vill äta äckliga piller? *fnyser*

   Kommentar av Katten Sippo | 3 december, 2010

 5. Ha en trevlig fredagskväll med mycket mys och mycket godsaker.
  M&M

  Kommentar av Max & Måns | 3 december, 2010

  • Tackjam detsamma! Här ska det gosas.

   Kommentar av Katten Sippo | 3 december, 2010

 6. Tappade piller är mattes mardröm också, men hittills har hon hittat dem som har rymt.
  Hoppas att er husse köpte nåt riktigt gott, tonfisk eller vitfisk till exempel, vi har tur för matte äter mycket fisk och vi får alltid smaka… MUMS!

  Kommentar av Smulan, Amanda och deras 2-benta | 3 december, 2010

  • Typiskt min otur att ha en husse som inte gillar fisk. *suckar* Fast vi har i alla fall Dentabits.

   Kommentar av Katten Sippo | 3 december, 2010

 7. Vilken otur han har husse. Klart att ni inte åt medicin,det är ju äckligt! Men förstår att husse blev orolig, Tur att det finns hjälpsamman människor! Hoppas att husse får igång brummisen. Njut av festmaten och godiset! Nosbuff

  Kommentar av Dui och Deco | 3 december, 2010

  • Husse funderar på att ha otur som andranamn. Verkligen tur att det fanns en människa som kunde lugna honom lite. Brummisen kommer nog få stå till våren igen.
   Tass.

   Kommentar av Katten Sippo | 3 december, 2010

 8. Jag tror det heter att man inte har något flyt när det blir som för din husse. Men han fick tydligen till det viktigaste i alla fall, godsaker så ni kan ha fest! Undrar just vad det blir för gott?
  Kan väl aldrig tro att någon av er käkade medicin, det är ju det äckligaste som finns! Såvida inte er husse äter kycklingpiller, eller kanske vitfiskpiller? DÅ jamar vi risk för tablettnappning!
  Hoppas din mage lugnar sig snart. Gör den inte det, kräv att få kokt fisk några dagar. Det är ingen större uppoffring att äta, så att jama! Önskar er alla tre en härlig helg med flyt!

  Kommentar av Katten Gustav | 3 december, 2010

  • Nä, husse har verkligen inte flyttat nånting. Han hade med sig människogodis hem, men det är rätt gott det med. Det där med kokt fisk låter mums. Ska genast kräva det av husse, eftersom han förgiftade mig med ny tokig mat.
   Tassa lugnt kompis!

   Kommentar av Katten Sippo | 3 december, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: