En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Otack är kattens lön

Husse klagar på att han känner sig så seg och dan under hösten. Han påstår att det är ett under att han inte försover sig när han ska Iväg till jobbet. Så vad gör då en ansvarstagande katt? Jo, man spelar persiennharpa klockan fem på morgonen så att han vaknar till liv. Sedan jamar man ett par verser ur ”tass över sjö och strand.” Fast om man inte är snabb nog  så får man byta till versen ”Fader Vår” istället.

Förresten så hjälpte Tindra till så duktigt. Hon lyfte upp vår ”Undercover Mouse” och dängde den i parkettgolvet så det bara small om det. Tror husse fick fyra hjärnblödningar och ett magsår.

Förresten så fungerar den där otäcka skällisreflexen rätt bra. Husse tog en bild när vi var ute igår kväll och kollade området.

Titta så bra jag reflexerar.

Så avslutar vi dagens inlägg med ett gäng bilder från vår nya drottning.

Här ligger jag och har husse under uppsikt.

Så kan du ju passa på att klia mig under magen också. Kurr kurr.

Dett är verkligen livet. *spinner högt*

Tindra: Så vill ja’ helsa till alla mina vänner på Södertälje Katthem. Ja’ vill bara meddela att ja’ har det jettebra i mitt nya hem å ja’ blir gosad med varje dag. Ja’ önskar mina tidigare burkompisar stor tur och hoppas på att även ni snart får träffa en snäll människa.
Tasskramar till er kära vänner.

1 november, 2010 - Posted by | Okategoriserade | ,

32 kommentarer

 1. Du får lägga in en överväxel på uppfostrandet av tjänstehjonet, sånt där ouppfostrat beteende kan ju inte accepteras!
  Jag har lyckats så till den milda grad att matte sover med min matskål under huvudkudden så jag kan gå dit ett par, tre-fyra-fem gånger varje natt. Jag bara jamar lite uppfordrande i hennes öra (ibland måste jag dock omfördela hennes näsa med en välriktad *buff* för att latmasken ska vakna) så vältrar hon sej runt som en flodhäst med både ryggskott och gikt för att dra fram skålen så jag får i mej några tuggor, sen går jag därifrån och då skjuter hon in den igen (det är visst nåt om att min tjockisbrorsa Pejst inte ska få moffa i sig av den feta och goda kattungematen hur mycket som helst, han är som en veritabel grävmaskin i skålen när han får chansen!) till nästa gång nån timma eller två senare när jag är lite sugen igen!

  Tjänstehjon ska hållas under kattans tukt och förmaning!

  Kommentar av Katten Jansson (en Busbroder!) | 2 november, 2010

  • Åhhh, vilken pli du har på din människa. Jag blir ju alldeles avundsjuk ju. Du har inte funderat på att starta en kattskola där du utbildar oss andra kissar i konsten?

   Kommentar av Katten Sippo | 2 november, 2010

 2. Ja alla missar borde ha rätt till egen husse alt. matte! Egen soffa och säng att sova i! Vi har haft tur vi, hoppas alla andra har det.
  Vi tycker det är intressant att Tindra redan är ”Er drottning”, bugar ni för henne redan? *fniss*
  Nossbuffar från Sörping

  Kommentar av Max & Måns | 2 november, 2010

  • Man tycker ju det borde vara en självklarhet med dessa saker, men människor är lite tröga ibland. Husse bugar för Tindra redan, men inte jag! *stampar*

   Kommentar av Katten Sippo | 2 november, 2010

 3. Psst! Matte slaggar.
  Tänkte bara tala om att jag också har en blogg nu. Hoppas du tittar in. Dvs om jag fått det att fungera.

  Kommentar av Mulla | 2 november, 2010

  • Då ska jag ta och tassa in där.

   Kommentar av Katten Sippo | 2 november, 2010

 4. Min matte är inte heller förtjust i min arla kattsång. Jag brukar hoppa upp i sängen, sätta mig precis framför hennes ansiktet o sjunga ”till havs..nä ”till katt”. Uppskattas det, nä, men upp kommer hon. Å det lustiga är att så fort matte gått upp, då blir jag så kattligt trött att jag måste lägga mig i sängen o sova.
  Vad du är modig som går ut i mörkret, själv tycker jag det är alldeles för läskigt. Är du aldrig rädd?

  Kommentar av Soya | 1 november, 2010

  • Märkligt att vår morgonsång aldrig uppskattas av våra människor. Klart man blir trött av allt sjungande och vill lägga sig. Fast min husse tror att jag gör det bara för att retas. Så länge jag har husse med mig, så känns det inte så läskigt faktiskt.

   Kommentar av Katten Sippo | 2 november, 2010

 5. jag ser att Tindra har anpassat sej riktigt bra hemma hos er nu. Så roligt att hon blivit tam och låter sej gosas med.
  Fast det är klart att det blir lite jobbigt när det blir FÖR mycket.

  Kommentar av Maya | 1 november, 2010

  • Ibland blir det lite för jobbigt. Men husse har inte hjärta att säga ifrån då. Men jag fräser ifrån ibland för att visa att det räcker.

   Kommentar av Katten Sippo | 2 november, 2010

 6. Vilken jamarbra reflex! Det är jättebra att husse har skaffat den till dig så att du syns. Vad bra att Tindra håller koll på husse vid datorn, man vet aldrig vilka tokerier tvåbeningar gör annars om man inte håller koll på dem. Ni får öva ordentligt båda två på persiennharpan så kan ni ha fint Luciatåg för husse sen med skönsång…
  *nosbuffar*

  Kommentar av Alice | 1 november, 2010

  • Som jag jamade tidigare, så bör alla kissar ha reflexer när de är ute och tassar omkring. Tindra gör ett jättebra jobb som övervakningskatt. Hm, luciatåg för husse. Undra hur det skulle se ut…

   Kommentar av Katten Sippo | 1 november, 2010

 7. Reflexer är ju en jättebra uppfinning! Tänk vad bra du syns. Då ser ju både husse dig och eventuella bovar i Området. Bättre brottsförebyggande åtgärd än en patrullerande Sippo finns väl knappast? Bra att Tindra ligger och håller hussekoll vid datorn. Då får han ju avbryta datorarbetet för lite magkli med jämna mellanrum. Förebygger alldeles säkert musarm. Kurr och burr.

  Kommentar av Findus, Isak och Rasmus | 1 november, 2010

  • Husse funderade på att skaffa en väst åt mig med texten ”säkerhetskatt.” Vi får se hur det blir med den saken. Tindra jobbar oavbrutet som musarms-förhindrare.
   Tassen.

   Kommentar av Katten Sippo | 1 november, 2010

 8. Matte är skräckslagen för brummisarna, men hon bör nog lyssna på vettisen. Jag som utekatt och med 14 år på nacken, och endast en cyckelväg utanför häcken (den med ledljus, för din husse skull), känner av vibrationen. Dessutom hatar jag bilar, mopeder och annat otyg. Och så har JAG, till skillnad från dig, din krake, alltid haft tillgång till fria promenader.
  Ooops, nu blev matte rejält förbannad! Innekatter har ett minst lika bra liv!, låter hon hälsa.
  *skääääms*

  Kommentar av Mulla | 1 november, 2010

  • Nåjam, jag hoppas bara du är försiktig. För även om du är en fräsis ibland, så vill man ju inget illa. Så vill jag påpeka att jag föredrar koppelpromenader. Man kan ha djupa samtal med varandra då.
   Tass.

   Kommentar av Katten Sippo | 1 november, 2010

 9. Beste Sippo!
  Vilken fankattisk. strålande, tindrande liten drottning TINDRA du och husse har fått!

  Vi är avis. Fakkattiskt är det så.
  Får se vad vi kan jöra med vårt stora pråblem – matte.
  Kurr o burr
  M & V

  Kommentar av Mozart & Vincent | 1 november, 2010

  • Ja, hon är fankattisk. Hoppas ert stora problem löser sig. *håller tassarna*

   Kommentar av Katten Sippo | 1 november, 2010

 10. Se där! Både matte och jag (nåja) undrade när ni skulle vakna till liv idag. Inte en Sippo så långt ögat nådde.
  Vet du, idag var Mallie och hälsade på, han satt på bordet i trädgården och var hur hövlig och försiktig med mig som helst. Jag tror han förstår och tar hänsyn till att jag förlorat min hörsel nu. Matte är djupt bedrövad över det här med min hörsel men jag tycker det funkar förhållandevis bra.
  Matte och jag har nu med gemensamma krafter satt upp utebelysningen så att din Husse inte brakar rätt in i häcken. Hälsa honom det. Ledljus är på plats!
  Matte hälsar (inte jag!) till den förtjusande Tindra, som hon nu med stor kärlek kallar Moroten. Eller Morotis, när extra översvallande kärlek sätter in.
  Vad ger du mig för det!
  *fnyyyyys!*

  Kommentar av Mulla | 1 november, 2010

  • Vi katter är ju väldigt hänsynsfulla varelser som tänker på våra medkatter. Så han tog säkert hänsyn till din bristande hörsel. Men var försiktig så du inte blir påkörd av en brummis bara. Husse tackar för ledljusen och hälsar att det kommer förhindra många olyckor. Jag hälsade Tindra vad din matte kallade henne, då visade hon upp mittenklon. Vad jamar man om det???

   Kommentar av Katten Sippo | 1 november, 2010

 11. Du kanske skulle byta repertoar? Har för mig att du jamat om den sången förut? Kanske vill husse bara höra en annan sång? ‘Glad såsom katten i morgonstunden…’, kanske? Och ska jag genast uppmana matte och skaffa en reflex till mig med. Du har alldeles rätt, det är minsann inte bara människor som ska ha reflex! Och så undrar matte var din husse köpt den där skojiga musgrejen?
  Och Tindra är en riktig pangkisse!

  Kommentar av Katten Gustav | 1 november, 2010

  • Jag funderar på att testa en annan låt. Men husse verkar totalt tondöv på morgonen. Eh, extra tondöv på morgonen. Det låter som en jamarbra idé att skaffa reflex åt dig. Ibland önskar jag att man kunde få en fastsydd i pälsen, så man inte tappar bort den. Om du sedan menar min ”Undercover Mouse” så köpte husse den på Fyra Tassar i Tornby, Linköping. Fast det är kanske lite långt för er att åka.

   Kommentar av Katten Sippo | 1 november, 2010

  • Vad heter fabriken som gör dem? Hoppas den inte bara säljs hos dig!

   Kommentar av Katten Gustav | 1 november, 2010

 12. Du syns bra i mörkret i slällishalsbandet, bra att du fick den.
  Otacksam husse ni har, ni hjälper ju bara till så han inte ska försova sig och han är bara SUR.
  Bra att Tindra hjälper till och gulligt av henne att hälsa till sina gamla kompisar.
  Nu verkar det vara risk för att hon ska bli en ganska bortskämd liten dam, ni tar väl tass om henne 😉
  Vi får minsann inte vara på bordet, bara när vi ska till fönsterbrädan för att ägna oss åt fågelskådning.

  Kommentar av Smulan, Amanda och deras 2-benta | 1 november, 2010

  • Det är jätteviktigt att synas om kvällarna. Tänk om vi skulle bli påkörda. *morrhårsdarr* Att husse är otacksam borde vi kunnat gissa. Människor uppskattar ju aldrig våra insatser. Så hälsar Tindra att hon inte alls är bortskämd. Hon får fortfarande inte äta upp några sladdar hemma.

   Kommentar av Katten Sippo | 1 november, 2010

 13. De har inget sinne för det där med musik våra tvåbeningar, mycket vackrare än persiennharpa blir det inte, möjligtvis en serenad i mars sådär..Reflexen syns ju toppenbra, det gillar vi! Ni är så fina båda två! Nosbuff

  Kommentar av Dui och Deco | 1 november, 2010

  • Totalt tondöva skulle jag vilja påstå. Själv är jag inte för serenader i mars, det känns som om det kryper under pälsen på mig då. *ryser* Reflex borde alla katter ha om kvällarna.
   Tass.

   Kommentar av Katten Sippo | 1 november, 2010

 14. Nog är det väl typiskt, både att husse först klagar på att han inte vaknar och sedan att han inte uppskattar när de hjälper honom med uppvaknandet. Du verkar ju dessutom väldigt duktig på persiennharpa och tränar tydligen ofta för att bli ännu bättre. Nåjam, tycker det är bra att du syns ordentligt i mörkret och noterar också med glädje att Tindra nu definitivt är hemmastadd. Ska berätta för hennes kompisar att hon tänker på dem.

  Kommentar av Kattson | 1 november, 2010

  • Det är som vi alltid har jamat, människor är aldrig nöjda. *djup suck* Tindra tränar med jämna mellanrum på att spela harpa. För närvarande övar hon bara med små persienner, men en dag så får hon ta det stora fönstret. Tindra har verkligen gjort sig hemmastadd…

   Kommentar av Katten Sippo | 1 november, 2010

 15. Vilken fin hälsning till kompisarna på katthemmet! 🙂

  *nosgos*

  Kommentar av Bunny | 1 november, 2010

  • Jo, ja’ vill ju liksom visa att ja’ har de’ bra i mitt nya hem.
   -Tindra

   Kommentar av Katten Sippo | 1 november, 2010

   • Kommentar av Bunny | 1 november, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: