En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Snuffe – vadå äckligt?


Hallå där uppe! Ska're kåmma nåt mer vatten eller?

Ja’ förstår mej inte på husse ibland. Han dricker aldri’ ur en vattenskål, men han kräver att vi katter ska jöra de’. Men ja’ å Sippo har faktist’ ett eget vattenhål där vi tar ett par slurkar ibland. Men då säjer husse att vi e äkklia. Va’ menas va?

Så har han kattraserat eh, traktaserat… Äsch, måbbat Sippo åkkså. Han säjde till honom att inte skaka på svansen mer än två gånger när han kar skvätt på buskarna ute, för då leker man med svansen å så får man gröna tassar. Ibland tror ja’ inte att husse har alla skruvar på plats

Så skänker vi åkkså en tanke till Skat-Ann, som var tvungen att lämna bårt sin nya kisse Vilja. För dåm andra kissarna ville inte kåmma hem när hon var där. Fy så hemskt att behöva lämna bårt en familjemedlem så där. Stackars Skatt-Ann som hade längtat så dant efter sin kisse. *tårar på nosen*

Stackars henne, men nu har kissen det bra hon sin nya familj.

25 september, 2010 - Posted by | Okategoriserade | ,

14 kommentarer

 1. Det var en jättefin ute-vattenskål, ju! Mycket bättre om man kan slurka lite där, så man slipper springa in i onödan. Då kunde man ge sig på, att kotten Pigge skulle göra ett taggkast på kråkan Håkan just då, så att man missar allt det spännande. Kurr och burr.

  Kommentar av Findus, Isak och Rasmus | 26 september, 2010

  • Präsis så ja’ åxå tenkte!
   Bra att de’ inte bara e ja’ som tenker så.
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 26 september, 2010

 2. Det är klart att utevatten smakar bättre! Eller vatten i skålar eller annat i diskhon eller på andra ställen… Men det där med gröna tassar förstår jag inte heller, vad har svansen, tassarna och grön färg med varandra att göra? Nä ni får nog ta husse till vettisen, eeehh jag menar doktorn för det där verkar inte riktigt friskt.
  *nosbuffar*

  Kommentar av Alice | 25 september, 2010

  • Det beror mykke’ på vad de’ e för dag i vekkan å hur jorden lutar. Ja’ fundelerar starkt på att släpa husse till hans stickis.
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 25 september, 2010

 3. Man måste ju faktiskt prova vattnet när det bara är där, det måste ju husse förstå. Har husse färg med sig till Sippos tassar?? för annars låter det jättekonstigt.Kan nog vara klokt att ta honom till doktorn.. Nosbuff

  Kommentar av Dui och Deco | 25 september, 2010

  • De’ e en schälvklarhet att testa de’ vatten man kommer över. Fast sånt förstår ju inte tvåbeningar. Husse påstår att Sippo skulle få gröna tassar om han viftade på svansen mer än två gånger. Kånstit’ va?
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 25 september, 2010

 4. Gröna tassar??? Det fattar inte vi heller.
  Husse har nog haft mardrömmar… ta han till en Doktor verkar va en bra idé.

  Bry er inte om hans kontifika déer. Ha en mysig kväll!
  Mjauis

  Kommentar av Smulan, Amanda och deras 2 benta | 25 september, 2010

  • Men han va’ ju vaken juh. Vi borde kanske ta honom till en dåktor trots allt. De’ går ju inte att strunta i honom, eftersom det är han som jer oss mat.
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 25 september, 2010

 5. Tack! Tack för att ni tänker på mej och jag SAKNAR den lilla så mycket…. 😦 Men nu kommer iallafall våra andra missar in, just nu sitter Smulan i husses knä och gosar. Snuttis kom in frivilligt och åt, men är fortfarande lite sur så hon gick ut igen. Lilla klumpen.
  Tack än en gång för stöttning och fina tankar
  Skat-Ann

  Kommentar av Skat-Ann | 25 september, 2010

  • Klart vi tenker på våra vänner. Husse funderade lite på hur han skulle jöra i liknande situation. Men han kom inte fram till nåt vettit’.
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 25 september, 2010

 6. Ja begripar inte de dära med gröna tassar. Vafför får man gröna tassar av å skaka på svansen? Eran husse verkar ha lite unnerlia idéer… togde nån honom för tidit från hans mamma när han var liten unge? Å så kanske han komde te nån konsti typ me en massa konstia idéer å när man e liten vet man ju inte va som e riktit å va som e ljug. Min matte har en massa kattböcker i bokhyllan… ja ska fråga henne om de står någe om gröna tassar i dom. Har inte din husse nån kattbok som han kan titta i? Vi kanske skulle samla pengar te en sån åt honom… *fundilerar*

  Utevatten e allti godare än innevatten! Fast nu när’e vreker ner regn ute, får ja inte gå ut för matte. Hon sejer att ja blir alldles blöt å fryser om ja går ut. Får ni gå ut när’e regnar?

  Tass från Conny, sekerhetskatt me mycke å göra nu när matte möbblerar om hemma… *suckar*

  Kommentar av Conny | 25 september, 2010

  • Ja’ tror att husse blevde kidnappad å uppfostrad av en skock älgar när han va’ liten. De’ skulle förklara en hel del. De’ låter som en bra idé att titta i kattbökkerna om de’ står nåt som gröna tassar.

   Ja’ schälv gillar inte att vara ute, men Sippo går ut i ur å skur.
   Håppas matte snart möbelerat klart.
   Tassen.

   Kommentar av Katten Sippo | 25 september, 2010

 7. De värkar lite konstit me husse, de måste jag säja. Hur kan han ens komma på tanken att ni e äcklia? Borde husse undersöka synen kanske? Finare katter får man ju leta efter. Och gröna tassar på Sippo bara för att han viftar på svansen? De låter rätt allvarlit. Ni kanske skulle ta me honom till en mmenniskovettis så han blir undersökt ordentlit?

  Kommentar av Kattson | 25 september, 2010

  • Visst ere helkånstit?! Kalla oss för äkklia. *fnyser* Sippo å ja fundelerar på att släpa husse till en sån där dåktår såm lyser husse i örat. Då får vi kanske veta var hans järna har tagit vägen.
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 25 september, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: