En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Snuffe – Pinsamt

Uschjam vikken jåbbi’ husse man har ibland asså. De’ va’ såhär va, att ja’ hadde en rejäl jenomgång av min hygien. Alla katter vet ju att när man tvättar sig, så tvättar man sej även i ”den” regionen om ja’ så jamar. Tror ni inte husse var framme me’ sin blixlåda å togde kort på mig! Mitt i tvätten!!! Jama om kränkande!!!!!!

SNUFFE: Tralla-la-la. *tvätta tvätta* HUSSE: Hörru, om du inte slutar upp med det där kommer du få gröna tassar. SNUFFE: Eh, va' snakka'ru åm nu då?

SNUFFE: Men husse! De' e inte såm de' såg ut! Ja håller faktist' på att tvätta mej! HUSSE: Jo jo.

Va’ skulle husse säja om ja’ fotade hånåm när han tvättar sig?! *mutter*
Så har ja’ jåbbat pälsen av mej med att hjälpa Sippo hålla vår baksida säker. Ja’ sitter nu å vakar med jemna mellanrum, så ingen fuling kan smyga sig på oss.

Förste vice säkerhetskatt rapp-po-porterar att allt ser lugnt ut. *svanshonnör*

Jo, så ville Sippo jama nåt åxå.

Sippo –
Jo, jag var ute och gick med min kära husse, då vi stötte på en bekant. Det var min favoritgranna som var ute på sin otäcka cykel. Trots att jag är lite rä… eh, vaksam när det gäller cyklar, så kunde jag inte hålla mig. Jag reste svansen rakt upp och sprang på lätta tassar fram till min favvis! Åh så kul det var att träffa henne igen. Vi har inte synts på säkert en hel månad, sa hon. Själv tror jag att det var minst en kattiljon månader sen sist. Men det tog jag igen nu genom att bli ordentligt magkliad och gosad med. Vilken bra dag!

Var har du varit hela tiden kära granne?! Kurr kurr!

24 september, 2010 - Posted by | Okategoriserade | , ,

16 kommentarer

 1. Men nu syns det allt att all den utbildning Snuffe fått har gett resultat! Vilken hållning, vilken koncentration! Det syns vilken utmärkt läromästare han haft! Och så kul att också du har en granne att gilla och bli gosad av. Även om våra egna människor är bra, är det inte fel med komplement. Hoppas du och Snuffe får en skön helg, och er husse också, förstås!

  Kommentar av Katten Gustav | 24 september, 2010

  • Sippo har varit en rätt bra lärare faktist. Å nu schänner ja’ mej så frisk att ja’ kan börja jobba på allvar snart.
   -Snuffe

   Min favvogranne påminner lite om din. Fast min har förstås ingen leverkorv som hon bjuder på. Men det duger ändå.
   -Sippo

   Kommentar av Katten Sippo | 25 september, 2010

 2. Oj vilken stilig Förste vice säkerhetskatt! Man ser verkligen hur bra du lever upp till den titeln! Men fyjam vad taskig husse var som tog kort under tvätten. Tänk om ni skulle ta kort på honom när han står i duschen och sen lägga upp i bloggen… Tycker du borde få minst en hel ask dentisar som plåster på såren!
  *nosbuffar*

  Kommentar av Alice | 24 september, 2010

  • Takk så mykke’. Ja’ är rätt stålt över min titel å försöker verkligen leva upp till den. Visst var det mörtit av husse att fota underteknad katt när man tvättar sig.
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 25 september, 2010

 3. Ibland är de väldans lömska med kameran, våra människor. Ta kort medan du tvättar dig. *skakar på huvudet* Men det var en fantastiskt schtilig bild när du vaktar på uteplatsen! Det syns direkt att du är av rätta virket för Securitass. Klokt av Sippo att vara vaksam när det kommer en cykel. De är ruggigt stora, snabba och kan plinga så högt. Desto bättre att det var er favoritgranne som kom. Legitimerade magkliare kan man inte träffa för många av. Kurr och burr.

  Kommentar av Findus, Isak och Rasmus | 24 september, 2010

  • Lömska är de’ minsta man kan seja! Men ja’ håller me’ åm att bilden där ja’ håller vakt, blev jamarbra. Man skulle kanche selja dåm såm idolbilder.
   -Snuffe

   Jo, alltså det där med cyklar gillar jag verkligen inte. De tar upp hela vägen och så riskerar man att få svansen överkörd. Fast det var ju verkligen tur att det var min legitimerade magkliare som kom.
   -Sippo

   Kommentar av Katten Sippo | 24 september, 2010

 4. Det borde vara förbud på blixtmojänger!
  Husse har ingen skam i kroppen heller!

  Kommentar av Max & Måns | 24 september, 2010

  • Både Sippo å ja’ håller me’. Förbjud alla dumma blixtmojänger och förbjud hussar att fota när man tvättar sig.
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 24 september, 2010

 5. Håller husse på att bli en sån där paparazzifotograf som tjänar pengar på att fota kändisar när de minst anar det? Nåjam, priset för dagens bild går i alla fall till dig Snuffe som säkerhetskatt! Det blir 7 dentisar för den. På delad förstaplats kommer den avslappnade bilden på dig Sippo. 7 dentisar där också. Se till att husse verkställer direkt.

  Kommentar av Kattson | 24 september, 2010

  • Schju dentisar var?! De’ ska ja’ jenast kräva av husse! *springer*
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 24 september, 2010

 6. Det där med personlig inregi..integre..att vara ifred ibland kanske husse behöver fundera över. Fin bild på dig, Snuffe när du övervakar baksidan. Sippo., visst är det härlig med gamla vänner som har tid och vill mysa! Nosbuff

  Kommentar av Dui och Deco | 24 september, 2010

  • Alla katter har rätt till lite privatliv. *stampar* Ja’ ska starta en namninsamling i protest mot denna kränkande behandling. Visst blev bilden där ja’ sitter å vaktar bra? *stolt*
   -Snuffe

   Det är kanonhärligt med gamla vänner som hälsar på.
   -Sippo

   Kommentar av Katten Sippo | 24 september, 2010

 7. Matte säger att om hon hade haft morrhår hade de krullat sig, så snygg som Snuffe är! *suckar* Mattar, alltså… fast jag håller med om att ni är snygga bägge två, killar, och det vågar jag säga utan risk för jag har redan krulliga morrhår från födseln *fnissar*.

  Tass från Imma, abbemissa med krulliga morrhår.

  Kommentar av Imma | 24 september, 2010

  • Åj, vi takkar så mykke’. Måste jama att ja’ nästan blir lite schenerad. *röd om nosen* Har du verkligen krulliga morrhår? De’ måste ja’ få titta på.
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 24 september, 2010

 8. Nämen oj vilken stilig bild på dig Snuffe, alltså inte den där du tvättar dig det borde du säga till Husse att det är privat tid och inget man fotograferar. Vi menar såklart kommando katt Snuffe i full beredskap bilden, så stilig.
  Till Sippo: Alltid roligt att träffa ngn man känner.

  Kommentar av Puma och Sixten | 24 september, 2010

  • Visst va’ ha mörti’ som fotade mej när jag hade en stund för mej schälv?! KåmmandåSnuffe i full beredskap. De’ låter jättehäftigt!
   -Snuffe

   Speciellt när någon kan krafsa så bra på magen också. Kurr!
   -Sippo

   Kommentar av Katten Sippo | 24 september, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: