En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Vilken dag

Vilken dag! Först försvinner husse på någon slags kontroll av brummisen. Besiktning kallas det visst. När han efter mycket om och men behagade sig komma hem igen, då luktade han skällis! Han hade nämligen varit hos en kusin och hälsat på efteråt, istället för att omedelbart komma hem igen. Det är inte lite man får stå ut med som katt.

Har ni sett en sådan uppblåst typ? *fnyser*

Kolla så han fånar sig. Inte katten skulle jag busa så där... längre.

Som om inte det räckte, så får jag inte ens längre ha min egen plats ifred. Snuffe har lagt beslag på den.

Vadå din plats? Hur menar du nu då?

Jo förresten, det måste jag ju jama om. Den där Undercover Mouse som husse kom hem med igår, den har knappt fått vila nånting. Snuffe har varit på den oavbrutet sedan den ankom till vårt hem. Till och med jag har boxat till det ett par gånger.

Det finns tre  hastigheter och så något som heter ”random”. Husse säger att det betyder slumpvis. Då ändrar den sig mellan olika hastigheter. Man ligger som bäst och petar lite slött på musen och BAM! Plötsligt får den upp världens fart och slår nästan undan tassarna på en ovaksam katt. Hua!

21 september, 2010 - Posted by | Okategoriserade | ,

14 kommentarer

 1. Jag har ett knep när min kompis Wilma ligger och sover på en plats som jag spanat in, då hoppar jag upp och lägger mig på henne, då blänger hon på mig och går – funkar alltid… Fast oftast så är det inga problem, vi har ganska många favoritplatser båda två, så det uppstår sällan gruff.
  En sån där rolig leksak har jag jamat till matte att vi vill ha, om hon inte skulle hitta, kan du be husse köpa en till oss så tassar vi iväg pengar + frakt?

  Kommentar av Alice | 21 september, 2010

  • Hm, jag ska ta och testa det nästa gång. *hehe*
   Visst kan husse köpa Undercover Mouse om ni skickar pengarna. Inga problem. *buffar*

   Kommentar av Katten Sippo | 22 september, 2010

 2. Den där undercover-musen verkar synnerligen intressant.
  Ommm matte inte hittar den i vår stad, tror du då att din husse skulle kunna köpa en till oss och skicka hit om matte skickar pengar till er husse? Naturligtvis till både mus och frakt. Men först ska vi skicka ut matte att kolla.
  Sen kan man ju tycka vad man vill om att stjäla bra liggplatser, men himla söööt är han ju, den lille Snuffe-gubben, där han ligger.
  Tasskramar från
  M & V

  Kommentar av Mozart & Vincent | 21 september, 2010

  • Husse säger att det går bra. Säg bara till så ska han svänga förbi Fyra Tassar. Det var enbart för han såg så söt ut, som han fick ligga kvar där. Lite gentlekatt är man ju.

   Kommentar av Katten Sippo | 21 september, 2010

 3. Jag tycker också det är jättejobbigt när min plats är ockuperad. Man tassar runt och tittar och tittar från olika håll, bara för att konstatera att det redan ligger en katt där, och det är inte jag. Förstår alltså dina känslor beträffande liggplatsen, som för övrigt ser härligt skön ut.

  Kommentar av Katten Gustav | 21 september, 2010

  • Jag visste väl att du skulle förstå mig. Det är inte lite man får uppoffra för sin godhet. Fast jag har ju förstås bara en katt att slåss med, du har ju två stycken. Tjejer dessutom.

   Kommentar av Katten Sippo | 21 september, 2010

 4. Er nya leksak är intressant. Speciellt om den är lite oberäknelig. Kuligare att leka med den då. Den står HÖGST upp på vår önskelista. Hoppas att vi får en i julklapp.

  Kommentar av Smulan, Amanda och deras 2 benta | 21 september, 2010

  • Det är nästan lite fusk när den är oberäknelig, man vet ju aldrig från vilket håll den kommer anfalla. Jag håller tassarna för att ni får en i julklapp. Alla katter borde ha en.

   Kommentar av Katten Sippo | 21 september, 2010

 5. Oförskämt av husse att inte tala om att han ska vara borta ganka länge och dessutom träffa en HUND! Tur att han kom hem i ett stycke i alla fall. Du är ju en smart katt Sippo så vi är övertygade om att du snart har din plats tillbaka. Nosbuff

  Kommentar av Dui och Deco | 21 september, 2010

  • Visst var det? Jag känner mig kränkt ända ut i morrhåren. Jag funderar på att plocka fram min roll som advokatt och vräka Snuffe från tvättkorgen. Han betalar ju inte ens hyra.

   Kommentar av Katten Sippo | 21 september, 2010

 6. En sån där apparat verkar klart intressant. Får se om det kanske blir en sån till Södertälje Katthem snart. Där behöver vi aktiveras lite ibland. Snuffe ser ju oförskämt bekväm ut där han ligger på din liggplats. Anar att det kommer bli tuffa förhandlingar om vem som ska ha rätt till platsen. Husse kanske ska skaffa en tvättkorg till?

  Kommentar av Kattson | 21 september, 2010

  • Jag tycker absolut att ni ska kräva en sån av blogghjälpen och hennes kollegor. Det är jättebra att kunna ligga på samma plats och bara slå till den med tassen ibland. Husse säger att han vägrar skaffa och fylla ytterligare en tvättkorg. Gnällmåns.

   Kommentar av Katten Sippo | 21 september, 2010

 7. Att man inte får ha sina bästa liggplatser ifred är MYCKET irriterande! Det är något som du som nyvald kattminister borde ta i med hårdtassarna mot, tycker jag. Fast ännu viktigare är förstås Lex Nisse och kattens status… *grunnar*

  Hur gick det för brummisen? undrar matte. Skällisen verkar inte vara något STÖRRE problem, förresten… *fniss*… men nog är det obehagligt när ens husse/matte kommer hem och luktar skällis både om händerna och kläderna. Att det skall vara så svårt att uppfostra en tvåbening?

  Tass från Imma, som röstade på dig i valet.

  Kommentar av Imma | 21 september, 2010

  • Jag funderar på att instifta en ny kattlag som säger att man måste förboka upptagna platser minst två helgfria veckor innan man snor dem. Håller med om att Lex Nisse är viktigare. *grunnar också*

   Det gick bra för brummisen, så den får vara med ett år till. Skällisen var lite SMÅsur. *haha* Fast det är som sagt lite obehagligt när husse kommer hem och luktar skällis.

   Tack för rösten kära vän! *nosgos*

   Kommentar av Katten Sippo | 21 september, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: