En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Storhandlat

Husse åkte iväg tidigt på morgonen idag och när han kom hem så hade han massa kassar med sig. Tre stora matkassar åt sig själv och en fodertunna åt oss. Typiskt nog var den tom, eller inte riktigt tom förresten. För i den hade han stoppat lite kattsaker.

Först hade han köpt en ny vattenfontän åt oss. Inte för att den gamla var dålig, men den här skulle tydligen vara mycket enklare att hålla ren och så var den enklare att fylla på utan att hälften åkte ut på golvet.

Det andra var en leksak. En råtta på en fjäder som satt fast i en platta. Självklart sprejade han den med mynta, så Snuffe blev sinnesförvirrade och kunde inte bestämmas sig för om han skulle gosa med råttan, eller ge den en rejäl snyting. Det blev både och.

Titta så fin den är. *stora ögon*

Mukka' ru' gräl va?! Ja' kan ta dej fast ja' har ena tassen i bandasch.

Sist men inte minst, så hade han med sig en fodertunna. Han påstår att det inte går att lita på oss katter och att vi är och stjäl mat ur skåpet om nätterna. Men jaha?! Och?! Om han kanske utfodrade oss ordentligt så skulle vi inte behöva gå hungriga och därför begå inbrott. Jäkla husse som skäller och skyller på oss. *fnyser*

Men... Men, hur ska vi kunna ta mat om kvällarna nu då? *darr på läppen*

Så hur är det med Snuffe egentligen då? Jo, han börjar sakta återhämta sig ifrån pärsen. I början ville han varken äta eller dricka, men nu så går han och småäter lite då och då. Tur det, för husse började bli orolig över honom. Han hade nämligen magrat ordentligt under sin vistelse på Valla Djurklinik.

Men nu verkar han må allt bättre. Husse säger att det känns som om han vunnit på lotto. Då och då måste han gå och plocka upp och gosa med Snuffe, för att vara säker på att det inte är en dröm.

Ja' e bara lite trött husse. *gäspar* Förresten är de' här de' ända ställe där du inte kryper intill och buffas hela tiden.

Om inte alla ni bloggvänner och andra som finns där ute, hade hjälpt till. Då skulle Snuffe inte fått leva. Husse var ju på väg att ge upp, men då sa ni att vi skulle ge Snuffe en chans till. Den chansen var precis vad lilla Snuffe behövde. Vi kan inte tacka alla tillräckligt mycket för det stöd vi fick under vår jobbiga period. Men vi vill ändå ge alla ett stort TACK!

27 augusti, 2010 - Posted by | Okategoriserade | ,

44 kommentarer

 1. Matte är trött. och har ont därför att någon står och hugger i hennes högra axel hela tiden, så hon årkar ente hjelpa oss att tassa ner det vi vill.
  Vi kommer tebax!
  Tasskram
  M & V

  Kommentar av Mozart & Vincent | 27 augusti, 2010

  • Det kan inte vara roligt med någon som hugger i axeln hela tiden. Ni får trösta matte och ge lite spinnhealing.

   Kommentar av Katten Sippo | 28 augusti, 2010

 2. Skönt att han är bättre.
  Gosbuff från Matte och Ligan

  Kommentar av Inkan o Ligan | 27 augusti, 2010

  • Han har återhämtat sig väldigt bra.

   Kommentar av Katten Sippo | 28 augusti, 2010

 3. Vi har haft en sån däringa mus vi oxå. Men Trazzel den busen monterade bort den ifrån fjädern så sen blev den inge kul mer.
  Så skönt att Snuffe börjar småäta mera, det är ju ett tecken på att han mår bättre. *tass*

  Kommentar av Maya | 27 augusti, 2010

  • Men Trazzel då. *fniss* Snuffe äter nu mer som en riktig kisse. Han snor till och med min mat!

   Kommentar av Katten Sippo | 28 augusti, 2010

 4. Klart man ska vara GLAD för att du är på bättringsvägen, Snuffe, mjau
  Fortsätt så!
  Så blir både husse och Sippo så GLADA att få ha dig hemma igen.
  Tass på dig Snuffe!

  Så fina sakerni har fått hem som husse köpt åt er, *Fniss*

  Tass på er alla tre
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  Kommentar av Mimmi, Chicko, Tarzan och Sessan | 27 augusti, 2010

  • Ja’ e i alla fall jetteglad över att vara bättre. *svansdansar* Husse sejer hela tiden att han knappt kan förstå att ja’ e hämma ijen.
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 28 augusti, 2010

 5. Wow Sippo och Snuffe det är på pricken en sån fontänis som vi har och våran är kanonbra! Vi dricker massor ur den (Inte längre under badkaret där vi klöste loss avloppsgallret…) och den är så lättdiskad att t o m min husse klarar den!

  Men hörni katter, ibland är det så att man kan FÅ en fodertunna bara gratis i djurbutiken och då får man tyvärr inte välja med eller utan skällis… Vi har fått en i plåt med katter på men det krävde investering i många foderpåsar. Och en bra sak är att inte läbbiga småkryp kan gömma sig i fodret!

  Alla förbättringar Snuffe emottages med glädje men ta det stilla och ansträng dig inte för mycket! Och husse, om det fortfarande skulle fattas till veterinärräkningen så hoppas jag att du hojtar till! Skulle det bli skänkta pengar över så tycker jag att du ska spendera dem på riktigt bra foder för kastrerade hankatter med kissproblem, de kan vara dyra men det är det värt!

  NosPuss Wikki

  Kommentar av Wikki | 27 augusti, 2010

  • Husse hade hört så mycket om den där fontänen, att han kände sig tvungen att köpa den. Jag ska be husse investera i fler foderpåsar, så vi också för en plåtburk med katter på.
   Snuffe har fått tillbaka sin riktiga vikt och mår kanon. Husse säger att han lovar att hojta till om det skulle bli kris.
   Tassen!

   Kommentar av Katten Sippo | 28 augusti, 2010

 6. Bra att husse hade handlat lite åt er också. Vilken kämpe Snuffe är, som kan klå musen fast ena tassen är i bandage! Det lät bra med en vattenfontän som är lätt att rengöra, tycker matte. Vi har en som vi gillar, men det är ganska pyssligt att ta isär och diska den. Vad heter det märket?

  Sedan måste vi jama, att vi blir jätteglada för att ni alla tre verkar må lite bättre nu. Fyjam, det är jobbigt när någon är sjuk. O-roligt är precis vad det är. Så mycket härligare när det ser ljusare ut igen! Kurr och burr.

  Kommentar av Findus, Isak och Rasmus | 27 augusti, 2010

  • Han går runt och skryter hela tiden om sitt bandage. Husse hade en annan cat-it fontän som var helbökig att plocka isär. Det var därför han köpte den här. Den heter Fresh & Clear.
   Vi är också jamarglada över att vi alla mår bättre. Fyjam så jobbigt det var förut. *ryser*

   Kommentar av Katten Sippo | 28 augusti, 2010

 7. Oj, oj, vad er husse har köpit många saker. *stora ögon* Vattenfontän är ju jättebra. Innan tyckte ja allti att de va jättetråkit att dricka, men sen matte köpte en fontän är det rätt gott med vatten ibland. Musen verkar ju kul, en sån har jag allri provat. *ropar MATTE KAN JA OXÅ FÅ EN SÅN!* Vikken snäll husse ni verkar ha!
  Förutom de där med tunnan då, fri mat e ju en kattlig rättighet!
  Hälsa så gott te Snuffe, rolit att han mår bättre. *viskar ”han e så snygg, skulle kunna va min dubbelgångare” fniss.*

  Tass från Emil och mina kåmpisar

  Kommentar av Katten Emil | 27 augusti, 2010

  • Vi har haft en annan sorts fontän i flera år. Men nu tyckte husse det var dags att byta. Musen var väl lite så där. Den gör ju liksom inget. Men be matte om en sån, det är var katts rättighet att ha många leksaker. Fast å andra sidan trodde jag att fri tillgång till mat också var en rättighet. *surar*
   Jag ska hälsa Snuffe det.
   Tassen.

   Kommentar av Katten Sippo | 27 augusti, 2010

 8. Hej. Har blivit tipsad om er blogg..

  Jag har en liten hittekatt här som också har problem med kisseriet. Hon kom hit från en dum människa när hon var 6v tillsammans med sina syskon, och vi har kämpat oss blåa för hennes skull. Allt vi äger och har är nerkissat, men vi ger inte upp..
  Pussar på er och på missen, och hoppas det löser sig för er.
  Vill ni utbyta tankar och idéer, får ni gärna maila mig.
  Mvh Mison & Lina

  Kommentar av Mison & Lina | 27 augusti, 2010

  • Nä fy så otäckt! Hoppas den lille klarar sig och blir en stor kisse. Ni är snälla ni som hjälper henne. *torkar en tår*

   Kommentar av Katten Sippo | 27 augusti, 2010

 9. Vilka trevlia saker husse hade handlat! Vi tykker att det är konstigt att det där stället som lagar tårrfoder heter Royal Canin, det finns väl inga kungliga såna?!? Det borde väll ändå vara Royal Cat! Om det är några jur som är kungliga så är det väll vi??? Dessutom borde de göra mattunnor med ANTINGEN skällisar eller katter på, det finns väll ingen katt som vill ha skällisar på tunnan, eller är det kanske för att hålla oss borta?? *stampar med tassen*

  Så bra att Snuffe börjar må bettre nu och kanske är det bettre att han äter lite och ofta istället för mycket som han kräks upp! Håppas att kisset är på rätt ställe (i husses säng, hihi, skåjjar bara!)

  Buffar från oss

  Kommentar av Linnsen o Frank med matte o lillhusse | 27 augusti, 2010

  • Royal Cat, är ett förträffligt namn. Jag tycker att du borde tassa ner det i ett brev och skicka till Royal-nånting och kräva ändring. Vi andra katter står bakom dig. *knuten tass*
   Snuffe äter både sin egen mat och sedan går han på min. Jag misstänker att han simulerar lite.

   Kommentar av Katten Sippo | 27 augusti, 2010

 10. Kul med ny vattenfontän och råttan såg skoj ut! Skönt att Snuffe börjar återhämta sig lite och har kommit igång med att äta. Det där med fodertunnan undrar vi över. Snuffe MÅSTE ju äta när han har magrat så och det värsta med allt är ju att det är SKÄLLISAR på den? Hur tänkte husse då???
  Nosbuff

  Kommentar av Dui och Deco | 27 augusti, 2010

  • Vattenfontänen bubblar så roligt. Men jag måste jama att jag är lite misstänksam mot den. Tänk om den blir arg och börjar spruta vatten på oss. Fodertunnan är ett allvarligt hot mot Snuffes återhämtningsprocess. Det ska jag i alla fall jama till husse. Jag tror inte han tänkte alls.

   Kommentar av Katten Sippo | 27 augusti, 2010

 11. Här förvaras maten i skafferiet. Jag kan inte öppna den dumma skafferidörren på egen tass, matte jamar att det är meningen. Matte är dum tycker jag!!!

  Så skönt att Snuffe sakta börjar må bättre igen. De får ta sin tid att komma tillbaka efter en svår sjuktid så klart. Fungerar kisseriet bra nu?

  Nosgos

  Kommentar av Nea | 27 augusti, 2010

  • Husse har också maten i skafferiet. Men Snuffe och jag vet hur man får upp dörren. Sedan är det bara att roffa åt sig. *slick om nosen*
   -Sippo

   Ja’ har faktist gått på lådan *räknar på tassarna* eh, flera gånger. Så de’ så!
   -Snuffe,
   kisse-katt.

   Kommentar av Katten Sippo | 27 augusti, 2010

 12. Krrrnau!!!:-) 🙂 🙂

  Kommentar av Koko/Sisko | 27 augusti, 2010

 13. Jippie..och jippie igen! *5 bakåtsaltomotaler genom rummet* Wow, vilka underbara nyheter du kommer med, Sippo. Verkligen suveränt av dig att stötta Snuffe och husse så som du gjort…tycker nog att du skulle bli utmärkt som en katt-assistent för de som är sjuka – och du klarar ju av att stötta både kattkompisar och tvåbenta hussar. Bra gjort, killen!
  Svanshonör från fyrbenta glada gänget i Örebro + en tvåbenting.

  Kommentar av Bm | 27 augusti, 2010

  • Hm, akta dig så du inte sträcker svansen med dina akrobatiska övningar. *orolig* Jag tycker jag skött det hela rätt snyggt faktiskt. Visserligen tyckte husse att jag var lite hård mot Snuffe när han kom hem. Men han luktade verkligen blörk!
   Man tackar så mycket för allt beröm. *generad*

   Kommentar av Katten Sippo | 27 augusti, 2010

 14. Vilka härliga nyheter ni kommer med! 🙂
  Matte och jag blir strålande glada att Snuffisen äter och busar (och går på lådan?).
  *Nosbuffar*

  Kommentar av Liza | 27 augusti, 2010

  • Ja’ e åkkså glad! *svansdansar* De’ e så schönt att vara hämma igen.
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 27 augusti, 2010

 15. Hurra för att Snuffe-gubben mår allt bättre *klappar tassarna*
  Våra människor var och handlade med och vi fick lite saker också.
  Häftig vattenfontän ni fick! Vi har en med sen i höstas och vattnet har aldrig varit så gott som sen den kom i huset, fast våran är av en annan modell.

  Fodertunna med SKÄLLISAR??? Vad tänkte er husse på egentligen, inbrottssäker är den också, det är synd om er killar.
  Vi har fri tillgång på torrisar dygnet runt (vi äter sällan mjukmat) och vi är smala ändå.
  Mjauis

  Kommentar av Smulan, Amanda och deras 2-benta | 27 augusti, 2010

  • Jag måste jama att vattenfontänen verkar lite mystistisk. Var katten kommer vattnet ifrån? Men jag håller med om att vattnet ofta smakar bättre när det flödar fritt, om jag så jamar.

   Den där fodertunnan ska jag be husse förpassa nån annanstans. Man blir ju kränkt för mindre. Man kan verkligen undra vad husse tänkte på. Fri tillgång får vi inte längre, för vettisen kallade mig.. ehm, rund.

   Kommentar av Katten Sippo | 27 augusti, 2010

 16. Det var roligt att höra att Snuffe verkar krya på sig mer och mer. Snart kan ni sätta upp en skylt för honom: ”SNUFFE, THE SURVIVOR”. Klokt av husse att han tar det lugnt med Snuffe och låter honom vila och äta i sin egen takt. Och du Sippo har ju varit ett suveränt stöd, som vanligt. Men det står ju också på ditt visitkort att du är stödkatt om jag inte minns fel?

  Kommentar av Kattson | 27 augusti, 2010

  • Åh, en egen schyllt skulle ja’ jettejärna vilja ha. *drömmer* Sippo har lugnat sej lite med fräsandet å morrandet. Ett tag var ja’ orolig för att det skulle bli slagsmål på riktit.
   -Snuffe

   Jag anser mig själv ha varit ett bra stöd för min husse under den svåra tiden. Husse säger själv att han aldrig skulle ha klarat av det ensam.
   -Sippo

   Kommentar av Katten Sippo | 27 augusti, 2010

 17. jamarns va bra att det verkar gå åt rätt håll,har han fått specialmat nu då eller?
  hoppas husse har införskaffat mat med LÅGT magnesiuminnehåll,så snuffe håler sig frisk.
  Här har pip ont i mjukdelarna mellan höften och revbenen,han säger att det kör ont när man bara klappar där,men vi får se,än är jag INTE orolig,tänker INTE åka till sukhuset i onödan,tror bara han har sprungit in i nåt under deras vilda lek igår,men jag håller koll..

  Kommentar av pip och murre | 27 augusti, 2010

  • Ja’ äter späcialmat nu såm ska ta bårt dåm dumma stenar såm kan finnas kvar. Sen ska ja’ få annan specielmat. Håppas att Pip snart blir braigare. *håller tassarna*
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 27 augusti, 2010

 18. Vilken underbar läsning! Man blir glad ända ut i morrhåren! Vilka bra inköp husse gjorde också. Åtminstone två. Den nya fontänmodellen gillas skarpt av oss alla, inklusive matte, så det kommer nog er husse också göra. Musen måste jag jama inte imponerar så mycket på mig, men huvudsaken är ju att Snuffe aktiveras. Däremot ställer jag mig undrande till fodertunnan.
  Vad är det för påhitt? Ständigt detta bevakande av att man inte ska få äta sig mätt! Och med SKÄLLISAR utanpå. Väldigt opassande.
  Hoppas det går bra för Snuffe med lådbesöken? Och den goda medicinen?
  Och hoppas att han börjar lukta Snuffe igen, så du kan vara säker på att det är rätt katt i ditt hem. Önskar er alla en riktigt, riktigt lugn, gosig och FRISK helg!

  Kommentar av Katten Gustav | 27 augusti, 2010

  • Ja’ tröttnade åkkså på musisen äfter schju minuter. Fåntänen har ja’ inte tästat än, men ja återjamar med en rappårt.
   Mina lådbesök blir bara braigare hela tiden. Tror ja’.
   -Snuffe

   Det här med att gömma undan maten hela tiden, blir ett allt större problem. Jag anser att vi bör starta en utredning om eventuell kattriminering. Det måste bli ett stopp på det här! *stampar ilsket* Så undrar jag vem i halva Fräslunda är så puckad att han köper en skällishink till oss katter???
   -Sippo

   Kommentar av Katten Sippo | 27 augusti, 2010

 19. Härligt att höra att Snuffe går åt rätt håll! Som matte säger, Snuffe har ju blivit vår allas lilla pälsboll och lillebror, så det är klart vi gör allt vi kan för att han skall må bra!
  Men jag håller med om att det är elakt av husse att anklaga oskyldiga katter för matstöld! Dessutom ser det ut att vara skällisar på fodertunnan, tänk om dem äter upp maten när ni inte ser?
  *nosbuffar*

  Kommentar av Alice | 27 augusti, 2010

  • E’ ja’ en pälsbåll?! *känner på magen* Näe, så rund e ja inte.
   Jo, de’ va liksom schällisar på tunnan. Men de e bäst att dåm inte tjuvigar min mat!
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 27 augusti, 2010

 20. Idag står det på Aftonbladet.se om en kvinna som räddade livet på sin nyfödda baby genom att hålla honom i famnen i två timmar och värma honom, prata med honom, gosa med honom… trots att han var dödförklarad av läkarna. Så ni ser, man skall aldrig ge upp! Det går att rädda liv, även när det verkar hopplöst. Och miraklen väntar ständigt runt hörnen.

  Vi är glada om vi har kunnat hjälpa er – att Snuffe är hemma, äter och dricker och går på lådan, är belöning nog för oss! Och ni ser att stödet för er är stort… 60 medlemmar i ”Rädda Snuffe”-gruppen vittnar om hur vi alla engagerar oss i varandras liv. Det är det livet går ut på – att vi tar hand om varandra!

  Nospussar till Sippo och Snuffe och en kram till husse från sr. Carina, gammelmatte och klosterkatterna.

  Kommentar av sr. Carina | 27 augusti, 2010

  • *sniff* De’ e helt otrolit så många såm angascherat sig för lilla mej. Ja’ tjänner mej hedrad. *torkar en tår*
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 27 augusti, 2010

 21. Åh, vad roligt det är å se att Snuffe är så pigg att han busar lite. Puma hälsar att vi också har en sådan där mus på platta, men han tycker inte den är så rolig tyvärr men när han var liten hade han en sån med en bläckfisk och den älskade han och försökte dra iväg med genom hela huset.
  Ha så kul nu med er leksak båda två och krya på dig ännu mer Snuffe.

  Kommentar av Puma & Sixten | 27 augusti, 2010

  • Själv så skulle jag ju aldrig leka med en sån där sak. *trampar runt* Hm, en bläckfisk på fjäder. Undra hur det skulle se ut. *funderar*
   Snuffe hälsar att han ska krya sig så gott han kan.

   Kommentar av Katten Sippo | 27 augusti, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: