En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Morgonrapport

Gäsp! Vilken natt det har varit. Jag har knappt kunnat sova för att husse varit rastlös och Snuffe luktar stickis. Inte lika mycket som igår, men ändå.

Morgonen började ju med maktkamp mellan husse och Snuffe. Husse försökte pedagogiskt förklara för Snuffe att medicinen var nödvändig, så han inte skulle bli dålig igen. Snuffe totalvägrade och spottade tabletten i ögat på husse.

Husse svarade då med att linda in Snuffe i en lakan och slänga den stackaren på rygg i knät. Vad husse totalt missade var att det hjälper inte ett skvatt om inte tassarna finns på insidan av lakanet. Snuffe gav husse ett par rejäla snytingar samtidigt som han gav honom onda ögat.  Men husse vann på ren råstyrka och tryckte ned tabletterna i halsen på Snuffe, som blev tvungen att svälja för att inte kvävas.

Själv hävdar han (Snuffe) att han gjorde det frivilligt för att inte göra husse ledsen.

Så drog jag med husse på en morgonpromenad, för han såg verkligen ut att behöva frisk luft. Tyvärr spöregnade det, så vi blev lite fuktskadade. Men jag slapp i alla fall lukten av vettis. *ryser*

Under vår promenad så såg jag något underligt. Hur katten lyckades Sven Snigel ta sig upp dit??? Jag försökte få en kommentar, men han svarade bara ”inga kommentarer.”

Man ser honom vid pilen.

Har han en hel fasadklättrar-utrustning under skalet eller?

26 augusti, 2010 - Posted by | Okategoriserade | , ,

37 kommentarer

 1. Fyjam, vad osportsligt med alla medusintips som tvåbeningarna ger varandra. Här ska Snuffe få ett tips om hur man hämnas!

  Mattes syrra hade fått tipset om att kleta medusin på tassen på sin kisse, Sotis. Nu var det så att Sotis trots allt inte hade lust att ta den läbbiga medusinen, så han viftade frenetiskt med tassen. Den blörkiga röran hamnade på väggarna i den nytapetserade hallen istället för i munnen. *hehe*

  Fast det är kanske som en del säger, att röror som smör fastnar ordentligt i pälsen. *suckar* Kurr och burr.

  Kommentar av Findus, Isak och Rasmus | 26 augusti, 2010

  • ”…viftade frenetiskt med tassen…” *noterar* Takk så jettemtkke’. Ja’ ska testa de’ åm husse smetar klet på min tass.
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 27 augusti, 2010

 2. Oh, tappre Snuffe, med alla dessa tips finns inte en chans att missa meducinen. Härda ut och bit ihop, eh öppna munnen..Sippo, skönt att komma ut en s tund även om det blir lite väl blött ibland. Snigel Sture verkar ha fått fel på kompassen. Nosbuff

  Kommentar av Dui och Deco | 26 augusti, 2010

  • Ja’ försöker ju. Men den smakar jätte-uschigt! *ryser* Dumma mudusin.
   -Snuffe

   Lite blött kan jag väl tåla, men inte hela skyfall. Snigeln Sven måste ha seriösa kompassproblem…

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

 3. P.S igen.
  Vet du vad matte gör när jag ska ha medicin. Hon krossar tabletten och blandar ut den i lite smör, sen stryker hon eländet på min framtass. Vad gör man? Jo, slickar hysteriskt för att få bort det. Sicken luring hon är.

  Kommentar av Mulla | 26 augusti, 2010

  • Husse har funderat på det där tricket han med. Får se hur det blir imorgon.

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

   • Rekommenderar verkligen den metoden, fick det tipset av veterinären när jag skulle försöka få i katten Wilma tabletter vilket varje gång slutade i tårar för mig, fräsningar och klor från Wilma och tabletten oäten, men det där fungerade superbra varje gång eftersom smöret fastnar ordentligt i pälsen, så tvätt är enda sättet att få bort det.
    Hälsningar från Alice Matte

    Kommentar av Alice | 26 augusti, 2010

 4. P.S Jag förstår Snuffe. Usch vad äckligt medicin smakar!

  Kommentar av Mulla | 26 augusti, 2010

  • Vem äter uschig medicin frivilligt? Inte jag!

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

 5. Prata inte sniglar med matte när du kommer på besök. Hon är alldeles hysterisk över att mördarsniglarna äter upp hennes (vår) fina trädgård. 😦

  Snyggt visitkort!

  Kommentar av Mulla | 26 augusti, 2010

  • Kan inte du övervaka tomten mot en bit godis då? Jag har förstått att de kan vara lite jobbiga.

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

 6. Ni har fått många bra tips på hur man ger katten medicin, men jag kan förstås inte låta bli att komma med ett till *fniss*.

  När jag skall ge Conny hans hjärtmedicin på kvällen, håller jag honom i famnen och klämmer försiktigt fast hans tassar under min vänstra arm. Sedan bänder jag upp hans mun lite grand (cirka 1 cm) med att sätta vänster hands fingrar i hans mungipor. Med höger hand släpper jag ner tabletten i halsen på honom, stänger hans mun och håller igen den medan jag sprutar in vatten med en liten spruta (utan nål) i ena mungipan. En dutt i taget. Vattnet tvingar Conny att svälja, och efter tre-fyra duttar är sprutan tom och jag släpper Conny. Sedan får han alltid godis – och det vet han, så han bråkar inte särskilt mycket vid medicindags numera… *ler stort*

  Så ett tips till Sippo: tvätta Snuffe ordentligt, så luktar han Sippo istället för veterinär…

  Nospussar till er båda och en kram till husse från sr. Carina, klosterkatternas matte.

  Kommentar av sr. Carina | 26 augusti, 2010

  • *noterar* Jag ska testa det där nästa gång. För det är lite jobbigt med en trilskande Snuffe i ena näven och tabletten i den andra.
   -Husse

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

 7. Nästan kul att läsa alla förslag på hur man ska lura i oss medicinen! Tänk att vi är så oerhört smarta att människorna måste ta till en massa olika knep. Att blanda tabletter med leverpastej och annat har matte provat på mig, både på tassarna och på pälsen. Ha! Busenkelt att putta ner på golvet! Nu har matte köpt en sån där tablettingivare, men den är ännu otestad.
  Sven Snigel har massor av släktingar hos oss. Dom är ena hejare på att klättra på vad som helst. Men man kan fråga sig vad Sven hade där att göra, inget käk i närheten vad jag kan se?

  Kommentar av Katten Gustav | 26 augusti, 2010

  • Visst är det lustigt att människor trots sin storlek har så svårt med att ge oss mediciner. Husse funderar på en sån där tablettingivare, men han ger Snuffe en chans till imorgon.
   Visst verkar det lustigt med Sven Snigels utflykt upp dit? Det blir väl snarare han som blir mat om han visar sig för mycket.

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

 8. Lite sent att jama Godmorgon nu, men jag hann inte tassa ner något första gången jag var in och läste här idag.
  Godlunch jamar jag nu då istället.
  Oj vad många braiga medusintips ni har fått. Minst femtitolv stycken, ett för varje medusin. Dom tipsen borde matte och husse ha haft igår när dom skulle stoppa in maskmedel i ”morbror” Pelles gap. Han brukar vara duktig men igår blev han vrång och spottade ut en smetig tablett i två delar. Det var den enda tablett ”mormor” hade så nu blev Pelle utan maskmedusin. Dom får göra ett nytt försök en annan dag.
  Hoppas ni har en bra dag idag.
  *Svanskramar*

  Kommentar av Liza | 26 augusti, 2010

  • Nu borde även husse lyckas få Snuffe att ta sina piller. Ni människor är osportsliga som utbyter tips på det här viset. Jag funderar på att starta en grupp på fäjsbok där vi katter delar tips.

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

 9. Jag ser att du får många goda råd om katter och medicin, här kommer ytterligare ett.
  Min människa brukar lösa upp tabletten i pyttelite vatten som hon sedan drar upp i en spruta och sprutar in i munnen på oss. Det brukar hon även göra med masktabletter.
  Bra att du tog ut husse en stund – han behöver nog många avkopplande promenader nu efter all spänning när Snuffe varit dålig

  Kommentar av Maya | 26 augusti, 2010

  • Hm, ska be husse ringa och kolla med vettisen om det går för sig. För då skulle det kanske bli lite enklare. Jag kände att det var min plikt som katt, att dra ut husse på en avkopplande promenad.

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

 10. Att krossa tabletten och blanda med en liten jätteliten (precis att det går att blanda)klick smör och sen stryka på tassen brukar funka jättebra, katten vill instinktivt tvätta bort kletet och medicinen slinker ner. Matte berättade om hennes första katt Lisa som lurade henne en gång. Matte gömde tabletten i köttfärs och såg på när Lisa åt upp, så fortsatte det i flera dagar tills hon av en händelse såg att Lisa direkt efter gick och spottade ut tabletten bakom köksdörren. Där låg en prydlig liten hög med piller…. *fnissar så morrhåren hoppar*
  Så håll koll på Snuffe att han verkligen får i sig pillret, vi katter är ju ganska smarta och kan luras…
  *nosbuffar*

  Kommentar av Alice | 26 augusti, 2010

  • Vilken smart Liza. Tur att Snuffe inte kommit på att man kan göra det än. För då skulle husse få hjärnsläpp.

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

 11. hahaha..fasadklättrarutrustning under skalet! vi skrattar tassarna av oss…hahahaha
  snuffe,ta nu tabletterna och var duktig kisse,husse ska öppna munnen på dig och slänga ner tabletten i halsen på dig,och sedan hålla igen munnen tills du sväljer…
  så det lättaste snuffe är att vara duktig kisse och vara medgörlig..
  kissar du på lådan nu då??

  Kommentar av pip och murre | 26 augusti, 2010

  • Men ja’ tykker inte åm tabletterna. Dåm smakar blörk! *sniff* Men ja’ ska försöka nästa gång. *suckar*

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

 12. Husse, kom ihåg att ofta plocka upp Snuffe och håll honom en stund, men bara för gosgosgos, så att han inte tror att det är tablettdags varenda gång du kommer i närheten!
  NosPuss Wikki

  Kommentar av Wikki | 26 augusti, 2010

  • Husse plockar upp och gosar med Snuffe lite då och då. Just för han inte ska tro att det är medicindags varje gång.
   Tassen

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

 13. Huh ja för tabletter. Sixten är hopplös med sånt, så ni får ju hoppas att Snuffe inte är som han. Det enda sättet man får i Sixten en tablett är att slänga ner den så långt det går i gapet och sen hålla igen tills han sväljer samtidigt som man håller fast tassarna med knäna/bena. Innan brukade Matte gömma de krossade tabletterna i makrill med tomatsås, men nu äter han inte det pga att han känt en konstig smak sist han åt det, det gäller all mat som Matte testat att ha tabletter i. Så göm ej tabletterna i den vanliga maten är vårt tips.

  Kommentar av Puma & Sixten | 26 augusti, 2010

  • Hm, det var ju så husse fick göra med Snuffe. Tillgripa milt våld som han säger gubben. Jag ska hälsa husse att inte gömma medicinen i vanliga maten. *noterar*

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

 14. Precis som alla skrivit…krossa tabletten (brukar gå bra med sidan på en kniv eller baksidan på en sked). Jag själv brukar ta ytterst lite vatten, så det blir lite upplöst…sedan blir det tonfisk – det luktar och smakar så mycket och gömmer ofta tablettlukten. Men, ge inte för mycket mat med tablett i…utan det ska vara precis så att du vet att han får i sig tabletten…sedan ger du honom mer. För att jag skulle vara säker på att min katt fick i sig maten…så fick de bara ha vatten mellan måltidena, tog bort maten. Då var hon tillräckligt hungrig för att äta det som kom på talllriken. Sedan blev det mer tonfisk och torrfoder som fick stå några timmar. Kvällen gick ju bäst att ta bort maten på…under dagen tyckte de att jag var lite dum…men, detta var ett bättre alternativ än att ”bråka” varenda gång.

  Det finns även något som heter TABLETTINGIVARE på apoteket, det finns nog på ditt vanliga apotek. Då sätter du fast tabletten och liksom skjuter in den i munnen, den kommer oftast så långt in så de sväljer automatiskt (om man inte gör som min hona, vänder på huvudet precis när jag skjuter och tabletten hamnar på golvet istället…hehehe).

  Skönt ändå att han är hemma!

  Kommentar av Bm | 26 augusti, 2010

  • Det var en sån husse var på väg att köpa. Men så råkade ju Snuffe svälja medicinen av misstag, så det behövdes inte. Det där med att vrida på huvudet och spotta ner tabletten på golvet, det var precis vad Snuffe gjorde sjutton gånger.

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

 15. En gång fick jag tipset, av en vettis, när min Suno skulle ha meducin att först stoppa honom i en liten väska, lagom stor så han fick plats, med dragkjedja.
  Sen drar man försiktigt igen dragkjedjan så bara huvet sticker upp. Då kan dom där vassa tårna leva ett helt eget liv inne i väskan om dom vill, utan att det går hål på någon.
  Du får ta ett alvarligt samtal, bröder imellan, med Snuffe om hur en katt tar sin meducin med värdighet. För det ingick väl i din utbildning va? 🙂

  Ha en väldans fin dag
  Lensbabie

  Kommentar av Lensbabie | 26 augusti, 2010

  • Vilket smart tips. Jag skulle gärna se Snuffe ta sig ur en sån väska. Problemet är att vi har inga väskor. *suckar* Men jag ska försöka undervisa Snuffe i hur man behåller sin värdighet i alla fall.

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

 16. Det var ju ett bra tips kattson kom med.
  Man kan också försöka gömma ”medusinen” i lite nötfärs.Så brukar matte lura oss…tror hon!Vi som äter ALLT.Hon brukar kalla os för vandrande avfallskvarnar.Vilken förolämpning va??
  Tassen kompis
  /Labradormaffian

  Kommentar av Zaga,Zaffran och Carmen | 26 augusti, 2010

  • …”vandrande avfallskvarnar.” Jo, men ni skällisar glufsar ju faktiskt i er det mesta. Vi katter är väl lite mer finsmakare, eller hur man nu ska jama. Husse köpte nötfärs, men varken Snuffe eller jag gillade den.

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

 17. Matte é lömsk, för hon gömer pillret i en klick leverpastej och då brukar medusinen slinka ner den också av bara farten… Räkost é lika gottigt och kleta på tassen är bra, för INGEN katt vill vara kladdig om tassen.

  Vi hoppas att Snuffegubben inser att det är för hans eget bästa. Vi önskar honom god bättring och er alla en fin torsdag!

  Mjauis

  Kommentar av Smulan, Amanda och deras 2-benta | 26 augusti, 2010

  • Vilket trick av matte. Jag ska hälsa husse att testa det på Snuffe. Han är inte alls pigg på att äta medicin. Vi tackar för god bättring allihop.

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010

 18. Antar att läkemedelstillverkaren har gjort lika stora och illasmakande tabletter som de brukar. Om det är hyfsat små tabletter eller såna som går att krossa, så brukar ett bra knep vara att lägga in den i en liten klick räkost eller liknande.Om inte Snuffe äter det så tar man klicken på pekfingret och sätter fast det i gommen, alternativt stryker ut det på tassen, för då brukar de slicka sig rena och då slinker medicinen med. Fast det känns ju ändå bra att husses råstyrka är större än Snuffes.

  Kommentar av Kattson | 26 augusti, 2010

  • Ja, dåm var både stora och illasmakande. Blörk! Men ni människor är elaka å berättar tips för varandra hur ni ska få oss stackars försvarslösa katter att äta blörkig mudusin.
   -Snuffe

   Kommentar av Katten Sippo | 26 augusti, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: