En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Buskologi

Det har begåtts vandalism på mina buskar idag. Det gick omkring tvåbeningar med så kallade ”krattor” och ”häcksaxar” och jag vet inte vad. Sak samma vad de kallas, mina buskar strök med på löpande band. Jag försökte in i det längsta att ge första hjälpen, men det var lönlöst.

Jag funderar på att ange klagomål hos regeringen.

Mina arma buskar. Vad hade de gjort för ont?
Såjam mina vänner, låt farbror Sippo ta tass om er. Kanske kan man limma och tejpa ihop er igen.

Utöver massmorden på mina buskar, så har husse fått minst jamat, underliga sovvanor. Han brukar vakna upp innan fem på morgonen och sedan kan han inte somna om. Dessvärre innebär det varken frukost eller morgonpromenad. Oh nej då. Han sätter sig vid datorn och leker med den där fåniga musen, som inte är en riktig mus ens. Fnysjam!

Sedan så har jag inte hört så mycket angående Lex Nisse. Det var visst någon som jobbade för Djurens Jurister, eller vad det kallades. Tydligen ska denna människa försöka ta reda på vad man eventuellt kan göra i fallet.

Pelle och Trulsa, på Södertälje katthem fick ju sin insändare publicerad i bland annat DN. Snyggt jobbat kompisar! *klappar tassarna*

30 juli, 2010 - Posted by | buskologi |

11 kommentarer

 1. Vår matte köpte papperstidningen AB och läste repårtaschet för oss. Det handlar om envise Kiisen, som lyckades skaffa sig ett hem hos familjen Klintenheim-Hansson i Osby. Familjen hade bestämt sig för att inte skaffa ny kisse efter att tvingats avliva en mycket kär familjemedlem pga att kisse blev obotligt sjuk. Efter flera veckor av bl.a bortschasande, öppnade familjen dörren. Kiisen fick sin familj, den som han hade utvalt.
  AB har gett oss katter 2 hela sidor, så där finns en intervju med en tjej på Sthlms katthem och en förteckning över jälporganisasjoner för oss katter och katthem oxå.

  Ojjj, som vi gosar med matte idag. Måste ju visa att vi uppskattar att hon hittade hem.
  Tassen från kelkatterna
  M & V

  Kommentar av Mozart & Vincent | 30 juli, 2010

  • Jamarns osis att husse inte köper tidningen. Men det låter som att det var en lycklig historia. *spinner* Verkligen på tiden att vi blir uppmärksammade. Två sidor var det minsta man kunde begära. Gosa gott!

   Kommentar av Katten Sippo | 30 juli, 2010

   • Matte köpte den BARA för kattsidorna.
    Tassen från
    M & V

    Kommentar av Mozart & Vincent | 31 juli, 2010

   • Man kunde ju önskat att husse gjort samma sak. *mutter*

    Kommentar av Katten Sippo | 31 juli, 2010

 2. Fyjam, så hemskt att ha ambulerande, amputerande styckmördare lösa inpå knutarna! *ryser* Tycker det är särskilt hänsynslöst att lämna löv och grenar framme till allmän beskådan. Det kan ju komma känsliga själar passerande som riskerar men för livet. Kan man sticka ner en kvist i jorden vid er uteplats? Ibland fungerar det som första hjälpen och ni kan få en liten buske att söka skugga under. Kurr och burr.

  Kommentar av Findus, Isak och Rasmus | 30 juli, 2010

  • Visst är det läskigt?! Tänk som Snuffe hade sett vad som hänt. Han skulle ju kissat i pälsen av skräck. Jag ska se om husse och jag kanske kan sticka ner en pinne i jorden och se om det hjälper.

   Kommentar av Katten Sippo | 30 juli, 2010

 3. Jadu, Sippo, nu ska du få höra något jättehemskt: Jag har en sådan vandal I MIN FAMILJ! Här försvinner delar av både buskar, träd och till och med gräset runt mina sovplatser rätt som det är. Det verkar finnas inbyggt ett förstörelsebehov i tvåbeningar. Förmodligen obotligt.
  Sedan förstår jag inte en sak? Om er husse vaknar så tidigt borde det ju finnas tid till en extra frukost och dessutom en extra, uppfriskande morgonpromenad? Men det är väl bäst att inte klaga så länge han befinner sig i instabilt läge…Tills vidare är det en lugnande tass och gladsvans som gäller i alla lägen. Som du vet. Önskar er alla tre en härlig (och stinkpinnefri) helg!

  Kommentar av Katten Gustav | 30 juli, 2010

  • Vad är det du jamar?! Fy så hemskt med en buskmarodör i familjen. Vilken skam! Hur kan man bara förstöra gräset runt dina sovplatser så där? *stampar ilsket* Angående extra frukost och promenad, så har du rätt i det du jamar, att inte klaga så länge husse befinner sig i instabilt läge. *gömmer huvudet i tassarna* Gladsvansen ska svängas hejdlöst tills allt är normalt igen.
   *trevlighelgtass*

   Kommentar av Katten Sippo | 30 juli, 2010

 4. Det är väldigt svårt att förstå att nån kan vilja miss-handla dina buskar så. Som du mycket motiverat frågar: vad har de gjort för ont? Kanske trodde de först att det var du som kom för att pyssla om dem, sen upptäcker de att det är massaker på gång. Hoppas du klarar av att klistra ihop buskarna till ursprungligt skick igen. De behöver sig Sippo.

  Kommentar av Kattson | 30 juli, 2010

  • Stackars, stackars mina buskar. *torkar en tår* Jag hittade inget lim, men jag funderar på att låna husses häftapparat.

   Kommentar av Katten Sippo | 30 juli, 2010

   • Häftapparat verkar bra!
    Tassar
    M & V

    Kommentar av Mozart & Vincent | 30 juli, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: