En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Lex Nisse – Ett förslag

Mjau! Pelle och Trulsa, på Södertälje katthem, kom med ett bra förslag.

För några år sedan kunde vi läsa om ett stort antal vanskötta hundar som levde i sin egen avföring, inte fick tillräckligt med mat, var sjuka och undernärda. Både tidningar och TV var snabbt på plats och man fick se när hundarna forslades till Hundstallet och sedan fick egna, bra hem. Det var en riktig solskenshistoria.

För några veckor sedan kunde vi läsa om en kvinna som hade 191 katter som levde under i stort sett samma förhållanden. Vad händer då? Jo, Länsstyrelsen rycker ut, skjuter 173 av katterna. De överlevande 18 lämnas till ett djurhem. Vi undrar om detta var nödvändigt och riktigt. Vi menar att detta speglar den status katter har i vårt samhälle.

Vi är många som arbetar för att på olika sätt höja katters status till den nivå de är värda. Vi saknar det politiska parti som talar för oss. Nu är det snart val. Vilket parti vill ha våra röster?

En av Sveriges många kattbloggare.

Tänk om vi alla kunde samla ihop olika händelser som denna och sedan skicka alltihopa till olika tidningar och andra medier. Någonstans måste det ju finnas någon som nappar. Om vi fortsätter att visa att vi katter inte längre tänker finna oss i att vara femtielfte gradens medborgare. Vi kräver rättigheter! Något måste hända!

Om det finns tillräckligt intresse, så kan man kanske trycka upp flygblad och tröjtryck. Det finns inga gränser förutom de vi själva sätter.

26 juli, 2010 - Posted by | Okategoriserade |

4 kommentarer

 1. Sippo. Vi hoppas många kattbloggare och läsare ställer upp på detta. Det kan bli en bra reaktion.

  Kommentar av Kattson | 26 juli, 2010

  • Mjau! Det får vi verkligen hoppas.

   Kommentar av Katten Sippo | 26 juli, 2010

 2. Kanske det går att få lite hjälp av dessa: http://www.djurensjurister.se/
  om de nu inte redan är överhopade med jobb förstås.

  Kommentar av Rosmari | 26 juli, 2010

  • Tackar så mycket. Ska genast tassa in där och kika lite.

   Kommentar av Katten Sippo | 26 juli, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: