En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Intrång

Min morgon började med att det har skett två intrång på mitt revir på lika många minuter. Det var mitt nosologiska sinne som varnade mig för att det var något som inte stämde. Precis då så ser jag en grannkatt smyga runt bland buskarna. Jag intog svansberedskap och smög mig sakta framåt för att överrumpla inkräktaren.

Målet i sikte, jag smyger mig närmre.

Försiktigt försiktigt... Det gäller att åla sig fram här.

Nu var det ju bara så att husse ville vara snäll mot kissen och förvarna den, så han började hosta och låta så det skulle höras. Till slut blev han så trött på att bli ignorerad, så han gick fram till kissen och talade om att om han inte smet iväg fort som katten, så skulle kvarterets säkerhetskatt (det är jag) gripa honom för olovligt busknosande. Det sista vi såg var en svanstipp som försvann över en rabatt.

Jag hade knappt återhämtat mig från det fräcka intrånget fören jag såg nästa katt smyga in bakom svansen på mig. Men den katten han knappt sätta sina fyra tassar på mitt revir innan jag jagade bort den med dunder och brak. Efteråt så var husse högröd i ansiktet och började svaja lite oroväckande. Som tur var föll han inte, för jag orkar inte flytta på honom själv.

5 juni, 2010 - Posted by | Okategoriserade | ,

2 kommentarer

  1. Vilken dramatik – mitt på blanka lördagen! Tur att du var ute. Hur hade det annars gått? Tur också att husse inte ramlade. Förstår att det blir jobbigt att släpa på honom om han inte hjälper till själv.

    Kommentar av KAttson | 5 juni, 2010

    • Jamdu, du förstår hur man får kämpa för torrfodret här hemma. Tänk om husse stått på öronen av all utmattning. Uschjam!

      Kommentar av Katten Sippo | 5 juni, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: