En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Tjejer alltså…

Nu går skam på torra land, som min husse säger. När jag gick ut min dagliga promenad så råkade jag stöta på favoritgrannen. Tyvärr var även hennes katt Mulla ute också, det är henne jag brukar stöta på när jag tar min promenad, så det brukar inte vara några problem. Men idag så tog hon sig verkligen friheter som var alldeles pälsresande!

Hon nosade i mina buskar och så jagade hon bort mig från min gräsplätt. Jag ville ju stanna och slåss för det som var mitt, men husse släpade bort mig, trots mina protester. Sedan så började hon rulla runt och åma sig på mina stenplattor vid min port! Som om inte det räckte så gick min favoritgranne till sin katt och kallade henne duktig för att hon inte slogs. Men att hon körde bort mig från mitt hem gick tydligen bra. Så alla har varit emot mig idag. *sniff* Banne mig om jag inte känner mig lite kränkt.

Jag är inte välkommen nånstans idag. *snyft*

Som om det inte räckte med det, så har husse hyrt en film om människoätande jätteväxter. Till filmen (som är tre timmar) så köpte han dillchips. Problemet är att när husse äter chips eller knäckebröd, så reagerar bakpartiet på ett mindre smickrande vis. Så nu går det knappt att vara inomhus på grund av den där miljöboven. Snart flyttar jag.

Blörk! Nej husse, jag kommer inte ner förren du slutar förpesta omgivningen.

28 maj, 2010 - Posted by | Okategoriserade | , ,

12 kommentarer

 1. Vi tycker att du liknar lilla Ida som bor på katthemmet! Kanske en tjej för dig, Sippo? 🙂 /Tass

  Kommentar av Katterna på Katthemmet Kompis | 29 maj, 2010

  • Jag hade en fästmö en gång i tiden och det räcker för mig. Hon kommer alltid vara den enda för mig. *suckar* Förresten så hotar husse med att flytta om det kommer hit fler katter, nej vänta, det var jag som hotade med att flytta…

   Kommentar av Katten Sippo | 29 maj, 2010

 2. Det var väldigt vad hon har blivit kaxig fröken Mulla, hon kanske vill visa upp sig lite så du ska se henne? Verkar bli hårt hemma hos er, föreslår att ni ockuperar sängen till dess att kompenstion ges -Dentisar eller något annat gott. Nosbuff

  Kommentar av Dui och Deco | 29 maj, 2010

  • Helstöddig kattfröken, men ni har kanske rätt i att hon vill visa upp sig lite. Tyvärr hjälper inte sängockupation då husse alltid somnar i soffan. *mutter*

   Kommentar av Katten Sippo | 29 maj, 2010

 3. Usch nej, det var verkligen inte skoj, att bli bortlyft från DINA buskar och plattor. Tror du Mulla ville retas med dig? Ni brukar ju kunna tugga gräs rätt fredligt ihop annars. Trist om det blir regelrätt krig. Grannfejder kan bli jobbiga, om om ni inte aktar er så har ni rätt vad det är Rå-Bert Tassberg mitt ibland er med en mickro-fån uppkörd i nosen. *ryser* Tassa varligt ett tag! Kurr och burr.

  Kommentar av Findus, Isak och Rasmus | 28 maj, 2010

  • Nä, grannfejd lär det ju inte bli eftersom vi annars kommer rätt bra överens. Jag misse-tänker att hon bara ville demonstrera lite. *funderar* Någon Rå-Bert Tassberg med micro-fån vill vi inte ha här ute. Då kommer nog husse dänga den i skallen på honom.

   Kommentar av Katten Sippo | 28 maj, 2010

 4. Den där lilla Mullan är nog både bortskämd och ouppfostrad. Hon tycks inte känna till vår katt-lag om ”katters rätt till sina revir”. Eller är hon så bortskämd att hon struntar i lagen. Vi katter är ju visserligen självständiga och gör ofta som vi vill, men vi MÅSTE ju visa lite hänsyn och åtminstone rätta oss efter lagen.
  Så är det nog jätteviktigt att du undervisar husse om rättigheter och skyldigheter enligt vår katt-lag.
  Vi förstår, att du känner dig kränkt.
  Tass från M & V

  Kommentar av Mozart & Vincent | 28 maj, 2010

  • Skönt med vänner som förstår mig. *sniff* Här försöker man vara snäll och hon utnyttjar direkt läget och markerar på mitt revir. Men hon är en sån där utekatt, så hon tror sig väl stå lite över mig. *förnärmad*

   Kommentar av Katten Sippo | 28 maj, 2010

 5. Men hördu, vilken motgångsdag! Känner verkligen sympati när det gäller ditt möte med Mulla. De där översittarfasonerna är jag väl förtrogen med. Jag har ju ingen som drar bort mig, men jag har lärt mig att det är bäst att dunsta helt frivilligt när dom är på den sidan, tjejerna.
  När det gäller det andra problemet kanske du kan få tag på någon slags reningsfilter och tassa dit på lämpligt ställe? Hoppas att resten av helgen blir bättre! *kompistass*

  Kommentar av Katten Gustav | 28 maj, 2010

  • Vi har det inte lätt med tjejerna, Gustav. Trots att vi är såna gentlekatter ända ut i svanstippen. Suckjam, man får väl trots allt skatta sig lycklig över att man inte bor med två argbiggor som du gör. Lösningen med reningsfilter låter inte helt fel. Ska se om jag kan operera fast ett när han sover.

   Kommentar av Katten Sippo | 28 maj, 2010

 6. Dumt av grannen att berömma en som jagat bort dig från ditt hem, men ännu dummare av husse att bära bort dig när du skulle försvara det som är ditt. Så gör man bara inte! En ordentlig näve Dentabits kan möjligen förbättra situatione något yycker jag.

  Kommentar av Kattson | 28 maj, 2010

  • Visst är det synd om mig. Jag ska kräva en superstor portion Dentabits och myntagodis. *stampar*

   Kommentar av Katten Sippo | 28 maj, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: