En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Vi svälter

Ack å ve’ hur kan detta få ske? *djup suck*
Alltså, vi katter håller tamigjamaren på att svälta ihjäl. Husse har nu äntligen börjat ge oss av den nya och godare maten. Problemet är bara att husse portionerar ut den i väldans små mängder. *knorr* Hur ska en stackars commandokatt respektive säkerhetskatt, kunna bli mätt på endast en full matskål med torrisar? Jag bara undrar! Som tur var så drev denna hunger, Snuffe till att ta saken i egna tassar. Själv övervakade jag det hela från klätterställningen rummet intill.

Hm, va' ere ja' ser? En obevakad matpåse!

Kan det vara... *nosar* Minsann! Luktar det inte Kunglig Kanin?!

Förjamade matpåse! *fräser* Men öppna dig då! *bita bita*

Husseeeee, ja' svelter juh. *krokodiltårar*

Hah! Ja' visste vel att han skulle smelta av mina sorgsna ögon.

Sippo: Bra jobbat lilla gräshoppan. Min din träning har bara börjat. Snuffe: Eh, va? *rap*

10 februari, 2010 - Posted by | bildbomb, Mums, Snuffe

Kommentera

 1. Jag har prövat det mesta faktiskt. När husse sitter och äter så brukar jag lägga en tass på hans axel och nosbuffa honom. Ibland händer det att man får en smakbit, men oftast så äter han allt själv. Suckjam!

  Kommentar av Katten Sippo | 11 februari, 2010

 2. Vilken tur att Snuffe visade husse att nu måste vi få mat innan vi svälter ihjäl. Jag vet några andra trix som brukar gå hem: Gå i fötterna på mattar och hussar, så de nästan faller omkull. Sparka skålen över hela golvet, så de ser att den är tom. Sätta sig och yla vid skåpet där maten står, hjärtskärande ylningar ska det vara. Så fort människorna sätter sig och äter ska man sitta nära och stirra dem i ögonen med en tårfylld blick, gärna lägga huvudet på sned för att förstärka effekten. Lägga upp en tass i knäet och trycka lite försiktigt samtidigt som man lägger huvudet på sned. Hakskak är oxå bra, man lägger halsen över deras arm, skakar och klämmer, bäst effekt får man om de har en kaffekopp i den hand som man klämmer ner armen på. Ja, det var några trix för att skaffa sig lite extra ifall man får för lite mat eller mat som man inte gillar.Taxkramisar.

  Kommentar av Hillman | 11 februari, 2010

 3. Det luktar verkligen mums om Kungliga Kaniner. PellePlutt skulle kanske kunna starta en kvällskurs för för katter i hur man öppnar påsarna. Snuffe börjar bete sig allt mer som en riktig kisse. *stolt*

  Kommentar av Katten Sippo | 11 februari, 2010

 4. Kunglig Kanin kan man lukta sig till på långt håll! PellePlutt vet ju dessutom hur man bryter sig in i dessa påsar… Jag måste jama att jag är imponerad över Snuffes initiativförmåga. Den killen börjar ta för sig i livet! Med trygg tass fostrar du din vän Snuffe till en som kan utföra känsliga uppdrag!

  Kommentar av Fjutten | 11 februari, 2010

 5. Dom små portionerna vi får räcker ju inte alls länge. Vi tycker också det borde vara fyllt till brädden dygnet om. Så kan han bjussa på räkor ibland för att dryga ut det hela.

  Kommentar av Katten Sippo | 11 februari, 2010

 6. Det var en riktigt finurlig trollkonst av Snuffe. Vad är väl en trollkarls kanintrick med sin hatt? Snuffe drar ju fram en KUNGLIG kanin ur skåpet! *imponerade* Kurr och burr.

  Kommentar av Findus, Isak och Rasmus | 10 februari, 2010

 7. Men det var väldigt snåla matportioner ni får! Husse måste ha fattat fel-torrfoder ska det alltid finnas gott om (i brist på Dentabits och räkor) Snyggt jobbat med påsen! Tasskram

  Kommentar av Dui och Deco | 10 februari, 2010

 8. Det är verkligen inte lätt för oss katter. Det är sorgligt att vi måste jama på våra bara knän för att få lite torrfoder i botten. *jämmer* Jag börjar fundera på om det är jag som jobbar med Snuffe eller om det är tvärtom.

  Kommentar av Katten Sippo | 10 februari, 2010

 9. Suckjam, dessa ständigt tomma matskålar! En alltför välbekant syn. Måste jama att jag beundrar Snuffes uppfinningsrikedom. Du har ett bra grundmaterial att jobba med där! Tass!

  Kommentar av Katten Gustav | 10 februari, 2010

 10. Eh, jo alltså… *ahem* Vi är ju lite extra fluffiga under vintern, för att hålla kylan borta. Men i verkligheten så är vi nära svälten. *suckar*

  Kommentar av Katten Sippo | 10 februari, 2010

 11. Stackars er som håller på att svälta ihjäl. Fast som de vana säkerhets- och commandokatter ni är lyckas ni verkligen kamoflera hur magra ni är. Ser man på bilderna kan man tro att ni är precis lagom att att ni får så mycket mat ni behöver. Skickligt

  Kommentar av kattson | 10 februari, 2010

 12. Tjejer kan vara lite läskiga ibland. Husse brukar säga att dom alltid missuppfattar allt man säger och börjar petas i ögonen. Själv nöjer jag mig med att få mat varannan gång en dörr öppnas. Men hur kan man tacka nej till Dentabits?!

  Kommentar av Katten Sippo | 10 februari, 2010

 13. Två är bättre än en, som vi brukar jama. Undra hur Nea klarar sig, hon är ju ensam kisse. Tror jag i alla fall. Tackjam för berömmet, räden blev verkligen lyckad.

  Kommentar av Katten Sippo | 10 februari, 2010

 14. Å de va väldans…. gömmer er husse maten i ett skåp. Här sköter gammelmatte för de mesta om torrfodre och hon tittar noga efter om de finns tillräcklit av de å legger upp om någe fattas. Däremot har klostre infört fasta tider för mjukmat för de båda tjejerna e alldeles för tjocka (hjälp de e välan inte i närheten – ja e lite redd förom. De e så stora!) men Jenny vill ha mat varje gång en dörr öppnas å de kan hon inte få, sejer både matte å gammelmatte, så nu får vi blötmat en gång på förmiddan å en gång på eftermiddan, men vi får allti smaka om de finns någe gott å äta. Jenny gillar bara mat – inte godis… inte ens dentabits! – men hon gillar i alla fall vitamintabletten. Igår fickde vi smaka på gräddtårta…mums!

  Kommentar av Conny, snart novis | 10 februari, 2010

 15. Här har vi ett typexempel på hur viktigt det är att det finns mer än EN katt i varje hem. Man måste samarbeta för att få sina rättigheter tillgodosedda! En katt är utlämnad åt sin husses/mattes godtycke… *ryser*Grattis till en lyckad räd!Tass från Imma, abbemissa.

  Kommentar av Imma | 10 februari, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: