En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Fint väder

Tyckte att vädret såg så fint ut i dag att jag ville ta mig en promenad. Tyvärr så var det massa otäckt vitt kvar, men det var bara att tassa på klorna. Typiskt nog kom en sån där sen-i-år med en rollator, eller vad det heter. Den skrämde nästan vettet ur mig. Jag intog högsta svansberedskap och hoppade bakom en snöhög. Självklart skulle husse och sen-i-åren prata med varandra också, samtidigt som jag står på andra sidan snöhögen och sliter i kopplet. Jäkla husse.

Jag ställer mig en bit bort husse, du kan ju komma efter när du babblat klart.

Trots denna otäcka händelse, så beslöt jag mig för att göra en heroisk buskologisk undersökning. Förväntar mig en tapperhetsmedalj från Kattförbundet nästa vecka. Husse var måttligt road av att stå på samma plats och stampa. Men det luktade så konstigt att jag kunde bara inte gå.

*sniffa sniffa, nosa nosa... snifffffffff...nosa* Mystistiskt... Luktar det kanin, eller hare kanske? Nej vänta nu vet jag, rökt kyckling på kryckor!

Något underligt var det, för att jag fick total hjärnsmälta och sprang och ställde mig vid fel port. Det var i alla fall vad husse trodde. Egentligen så gjorde jag ju bara en säkerhetskontroll av grannhuset. Grannkatter i samverkan, kan man jama. En dag så kanske dörrarna i kvarteret bara faller samman för att ingen kollat dom.

Vadå fel port? Jag vet att vi inte bor här. Jag kollar bara den målykulära strukturen. Det är avancerad kattologisk fysik.

Som avslutning på detta eminenta inlägg, så kommer en bild av solnedgången över garagen. Jamars så fint.

25 januari, 2010 - Posted by | Okategoriserade | ,

12 kommentarer

 1. Ja, du tvekar inte att utsätta dig för direkt livsfara, hur skulle det vara om din husse förstod vilken duktig säkerhetskatt han har hos sig. Utan dig skulle din husse verkligen stå sig slätt, hur skulle han då göra på sina promenixer, det skulle vara livsfarligt för honom att sticka nosen utanför dörren. För man vet aldrig när de där portarna ramlar ihop, för det verkar bara du som med största allvar kollar att allt är som det ska.

  Taxkramisar.

  Kommentar av Hillman & Illerson | 26 januari, 2010

  • Man tackjamar så mycket. Alltid kul att någon förstår sig på mitt riskfyllda arbete och uppskattar det. Tänk om det gick att överföra det till husse också.

   Kommentar av Katten Sippo | 26 januari, 2010

 2. En sån tur att du gör dina avpatrulleringar av grannskapet med hög svansberedskap. Det är ju förskräckligt att folk och fä behöver både rollator och kryckor, men det är väl alla halkolyckor denna vinter! Snart behövs väl stöttor för husen och stödhjul för bilarna också. Spana på! Området behöver dig! Kurr och burr.

  Kommentar av Findus, Isak och Rasmus | 25 januari, 2010

  • Det kostar på att vara säkerhetskatt ibland. Stödhjul för bilen låter som en bra idé. Speciellt eftersom husse måste i väg på onsdag när det värsta kommer. *orolig*

   Kommentar av Katten Sippo | 25 januari, 2010

 3. Det syns ju tydligt att det är en avancerad kattologisk och helt nödvändig undersökning du gör av grannhuset. Undrar just vad husse skulle sagt om det visade sig att det bodde några kattorister där och du hade struntat i att undersöka det? Då hade det väl blivit liv i luckan!

  Kommentar av kattson | 25 januari, 2010

  • Äntligen någon som uppskattar det jag gör. *nosbuffar* Fast som vanligt när det gäller människor så är det alltid enklast att vara efterklok. Kattorister ska vi minjamare inte råka ut för så länge jag är säkerhetskatt. *stampar bestämt*

   Kommentar av Katten Sippo | 25 januari, 2010

 4. Alltså, jag måste ju jama….vilket LUKTSINNE du har! Rökt kyckling på kryckor, det hade jag aldrig i livet kunnat lista ut…inte på en trillion år. Och tänk att du efter det kunde genomföra en säkerhetskontroll av grannhuset, vilken bedrift! *beundrartass*

  Kommentar av Katten Gustav | 25 januari, 2010

  • Tackar tackar. *generad* Jag måste säga att det var dom luktereriska atomernas uppbyggnad som gjorde mig säker på att kycklingen gick med kryckor. Jag är säker på att du skulle kunnat nosa reda på det med ena tassen bakom svansen. Du är ju en riktigt erfaren utekatt med stil ju. *beundrartass tillbaka*

   Kommentar av Katten Sippo | 25 januari, 2010

 5. Bra drag att göra en extra noggrann nosologisk undersökning efter att du fått vänta på husse. Hoppas bara att han förstod vinken eh tassen! Nosbuff

  Kommentar av Dui och Deco | 25 januari, 2010

  • Jo, det gäller ju att visa vem som bestämmer. Om han inte fattade tassen, så får han en till nästa gång.

   Kommentar av Katten Sippo | 25 januari, 2010

 6. De som vill prata med min matte när vi är ute och promenixar, ja den får gå/springa med. Ser säkert jätteroligt ut när två tanter kommer skuttande bakom mig.

  Tass från Sangi

  Kommentar av Sangi | 25 januari, 2010

  • Det ser alltid kul ut när tvåbeningar springer. Dom är ju så förjamat klumpiga. Måste jama att du fått ordentlig pli på din människa om du får henne att springa när du vill.
   Tass tass.

   Kommentar av Katten Sippo | 25 januari, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: