En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Ockupering av platser

En av kattens viktigare sysslor är att ockupera strategiska platser. Det gäller att vara snabb så man hinner innan sin människa. Snuffe har nu blivit något av en expert på det. Varje gång husse ska slänga sig i soffan och titta på tv, så kommer Snuffe som skjuten ur en kanon och piper så högt han kan. ”Miiiiiiieuw, miiiiiiieeeeuw…” låter det när han sprintar mot soffan. Helfestligt. Men det fyller ett syfte också. Husse börjar nämligen skratta varje gång och det ger Snuffe chansen att sno soffan innan han förstått vad som hänt.

Nåjam. I går kväll så ockuperade han sängen istället för soffan. Detta resulterade i att husse låg kvar som en stukad rädisa i soffan och jämrade sig. För att få Snuffe att flytta sig, det var ju uteslutet.

Så här säger kattens överlevnadsmanual:
Det viktigaste att tänka på när man tar upp sängen, är att lägga sig i mitten och inte vid kanten. Om du ligger vid kanten så kan det hända att din människa tror att det är okej att lägga sig där det finns plats. Se därför till att räkna ut var centrumet i sängen är och tag sedan plats. Detta gör att din människa kan försöka lägga sig vid kanten. Men detta slutar oftast med en kraftig duns och ett antal svordomar från golvet. Ignorera dessa och tänk på att det är bra för människors ryggar att ligga på golvet ibland. Så egentligen så gör du dom en tjänst.

Vadå flytta på mig? Hur menar du nu?

15 januari, 2010 - Posted by | Okategoriserade | ,

4 kommentarer

 1. Det här är ju ovärderliga kunskaper för en nybörjarkatt. Fast min erfarenhet säger mig att det är ännu bättre att lägga sig på andra ledden tvärs över sängen. Då finns det inte en chans för tvåbeningarna att få plats.

  Kommentar av kattson | 15 januari, 2010

  • Det är viktigt att undervisa småttingarna i livets nödvändigheter och dit hör ju då sängockupation. Jag ska föreslå att han lägger sig lite åt andra hållet nästa gång.

   Kommentar av Katten Sippo | 15 januari, 2010

 2. Åh tassar noga ner instruktionerna från kattens överlevnadsmanual.

  Du har lärt upp Snuffe väldigt bra!

  Kommentar av Nea | 15 januari, 2010

  • Tackar tackar. Man gör ju så bäst man kan. Då kan jag med gott samvete ligga och vila när jag vet att Snuffe sköter om husse.

   Kommentar av Katten Sippo | 15 januari, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: