En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Godheten hos vissa.

Säg Mjau till livet. Ja, så heter ju bloggen som en av mina kära kattvänner har med sina människor. Det var när husse var där inne sist, som han fick en klump i halsen.  När husse läste att hennes människa skulle sätta in sina sista ören till katthemmet, och sedan hoppas på att Gud hjälper dom med det dom själva behöver, som husse blev grön i ansiktet.

Vi gjorde ju nämligen av med lite pengar i dag när vi fixade den här bloggadressen. Så nu har husse dåligt samvete för att han gjorde det istället för att skicka allt till Katthemmet Kompis.

Så nu bestämde sig husse för att skicka en liten slant i alla fall. Det är inte mycket, (75:-) men vi hoppas det hjälper. Inget blir ju bättre av att vi hamnar i knipa också. Vi önskar allt gott till Imma och hennes kattkompisar och människor. Det måste väl ändå vara höjden av godhet. *snörvel*

Vi har nu hört från massor av olika håll, hur folk skänker det dom kan. Alla är hjältar på sitt sätt.

Husse säger att han önskar att han kunde känna sig nöjd med det han gör. Men så fort han sluter ögonen så ser han bara skräckslagna katter. Det blir nog inget att sova i natt.

Det går även bra att ge stöd genom att bjuda på dessa auktioner:

5-pack möss
PiaPumas Hattar
PiaPumas Myntakuddar
PiaPumas Valar
PiaPumas Pussy Punkare

2 januari, 2010 - Posted by | Okategoriserade | ,

17 kommentarer

 1. Vi kan nog inte göra så mycket mer än stötta Kompis efter förmåga. En del kan ge lite pengar andra lite mer. Räknar man ihop det räcker det nog en bra bit. Det viktigaste måste ju vara först att hitta alla rädda katter som flydde, sedan att bygga upp allt igen. Där kan vi alla hjälpa till både med pengar och stöd i form av varor, tjänster och annat. De som bor i närheten har kanske möjlighet att hjälpa till på ett mer tassgripligt sätt. Själv bor jag i STockholm så det blir för långt att åka dit, men lite slantar kan jag avvara.

  Kommentar av Kattson | 3 januari, 2010

  • Du jamar så vist och det värmer mitt lurviga hjärta. Du har ju så rätt så. Önskar jag hade något jätteklokt att jama, med du hann före. *nosbuff*

   Kommentar av Katten Sippo | 3 januari, 2010

 2. Du kissen…en annan konstig sak med den nya sidan…
  Kommentarerna kommer i så konstig ordning?
  Två gånger har jag varit först med att tassa in hunderingar och synpunkter men de hamnar som nummer tre?

  Inte så att jag måste vara först…men det ser lite knasigt ut…svaren kommer liksom både över och under det jag voffat först?

  Tass igen, Trassla, utan trassel helst.

  Kommentar av Trassla | 2 januari, 2010

  • Det är kanske för att den senaste kattentaren kommer högst upp. Så du VAR nummer ett, men så kom nya kattentarer och då blev du nedknuffad. *fniss* Lite trassligt är det kanske innan man vänjer sig.

   Kommentar av Katten Sippo | 2 januari, 2010

 3. Jag håller med Skat-Ann! Din husse skall inte skämmas för det han gör, han är en godhjärtad man och jag vet att han hjälper katter på många sätt. Du skrev ju att han precis skänkt pengar till katthemmet där ni bor – det är också viktigt! Varje katt som får hjälp, är ett liv som har räddats… så din husse är minst lika mycket en hjälte som min matte. Fast det är klart att jag är stolt över matte, som skänkte bort de pengar vi hade. Vi klarar oss nog, och nu behövde andra pengarna bättre!

  Tass på er, allesammans!
  hälsar Imma, abbemissa.

  Kommentar av Imma | 2 januari, 2010

  • Jo, man kan ju inte veta allt som ska hända i förväg. Hade vi kunnat det så skulle vi så klart sparat alla pengar. Men vi försöker så gott vi kan. Hoppas nu bara inte din matte får gå hungrig och frusen. *beundrartass*

   Kommentar av Katten Sippo | 2 januari, 2010

 4. Människor alltså…

  Men de försöööker väl vara snälla på sitt tvåbenta sätt???

  Hoppas att smålandskatterna snart får ett nytt hem iallafall.

  Tass på dig!

  Trasselvovven

  Kommentar av Trassla | 2 januari, 2010

  • Jo, det har du nog rätt i. Precis som vi försöker vara goda på vårt sätt. Vi håller tassarna för att dom snart blir tagna om hand… tass.
   Tassen.

   Kommentar av Katten Sippo | 2 januari, 2010

 5. Var precis inne och läste vad Klosterkatterna skrivit. Håller med , Sippo, vilka föredömen för oss alla! Vi skulle gärna ha uttryckt vår beundran hos dem men mattes dator ”tycker inte om” deras kommentarsfält just nu. Matte och vi ska fundera vad mer vi kan göra för ”kompiskatterna”. Så du ser, både Imma (med människor) och du, Sippo (med husse) kan faktiskt inspirera oss andra. Alla gör vad de kan och har förutsättningar till! Tass!

  Kommentar av Findus, Isak och Rasmus | 2 januari, 2010

  • Det ligger nog kanske nåt i det ni jamar. Husse ändrade sig ju till slut och skänkte en slant och det var tack vare Imma’s blogg.
   Tassen!

   Kommentar av Katten Sippo | 2 januari, 2010

  • Det är lugnt, vänner! Jag surfar alltid runt och läser bloggarna (och kommentarerna) hos alla mina vänner, så era snälla ord har nått oss. Tack! Kan vi, trots att vi lever här i klostret, inspirera andra… ja, då har vi sannerligen inte levt förgäves. Känns gott i det lilla katthjärtat att tänka på!

   Tass från Imma, abbemissa.

   Kommentar av Imma | 2 januari, 2010

 6. Voff!
  Ville bara voffa och säga att Kompis fått en hundring av oss. Det tyckte jag lät konstigt. Vad skulle de stackars katterna med en hundring till? Då blir de väl ännu mer skrajsna, de stackarna?
  Jag tycker att de borde fått en kattring?
  Matte brukar vara vettig för det mesta, men nu har hon bestämt fått något om baktassen?
  *kliar mig konhunderat bakom öronen*
  -Alltså, nu fattar jag ingenting?

  Vift vift från Trasselhunden

  Kommentar av Trassla | 2 januari, 2010

  • Jag blev också lite fundersam över hund-ringen, men så berättade husse att den hjälper mer än vår 75:a. Så nu ska katterna visst bli helpackade och jagade av hund-ringar.

   Kommentar av Katten Sippo | 2 januari, 2010

 7. Superfin sida.
  Det enda som stör mej, är att datumet är längst ned.

  Kommentar av Pa. | 2 januari, 2010

  • Stör oss med. Fast husse vågar inte pilla mer, ifall bloggen skulle explodera.

   Kommentar av Katten Sippo | 2 januari, 2010

 8. Husse ska inte vara ledsen. Det är tufft att leva idag. Genom din blogg så uppmärksammas Katthemmet och därmed bidrar nog ni med mycket mycket. Jag har skickat en slant och jag hoppas att den är till hjälp. Jag blev alldeles ifrån mej igår när jag läste om detta hos Wikki. Nu uppmärksammas det nog på ”alla bloggar” som vi tassar runt på. Håll tassen på husse och håll tassarna för de som finns kvar av kompisarna på katthemmet. Vi hoppas alla att det går ”vägen” för alla som inte vandrade vidare över regnbågsbron igår. Skänker alla en tanke i denna sorg.
  Skat-Kram

  Kommentar av Skat-Ann | 2 januari, 2010

  • Husse har börjat förstå det nu. Men till skillnad från oss djur, så tror ju vissa människor att dom inte duger till och att dom alltid ”kan göra mer” fast det inte går. Husse twittrade om branden när han läste om den i tidningen. Men då förstod han inte att det var våra kompisars katthem. *sniff*
   Vi håller också tassarna för de efterlevande.

   Kommentar av Katten Sippo | 2 januari, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: