En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Att njuta

Något som vi katter är experter på, är att njuta av tillvaron. Jag tycker inte vi kräver så mycket för att bli nöjda. Vi är ödmjuka djur av naturen. *ahem*

I dag passade jag på att riktigt släpa tassarna efter mig i gräset. Husse var som vanligt måttligt road av att ta myrsteg runt området, men det fick han snällt finna sig i.

24082009974
“Först behöver man en lagom stor gräsmatta. Storleken av en fotbollsplan bör räcka en stund.”
24082009973
“Det är förjamat viktigt att ha rätt stil på tassarna när man går. Tassen bör sättas ned, försiktigt men bestämt. Undvik högar som vissa mindre kloka varelser har lämnat efter sig.”
24082009970
“Om du har en människa i koppel, är det viktigt att snabbt visa vem som bestämmer. Annars kan människan börja ta sig friheter.”
24082009978
“Hitta gärna en plats med lagom mycket gräs och fäll in benen. Nu är du redo att njuta.” (viktigt: kontrollera vädret först)
24082009969
“När du vilat klart, så kom ihåg var platsen låg. På så vis slipper du slösa krafter på att hitta en ny nästa gång.”
24082009979
“Hoppsan, hur hamnade jag här? Ibland så är det inte så viktigt var man vilar, bara man gör det med stil.”

Sippo,
förjamat bra livsnjutare på heltid.

24 augusti, 2009 - Posted by | manual

Kommentera

 1. Maya – Alla katter borde kalla sig livsnjutare. *nosbuff*Mimmi – Skönt att det blir klart. Då får ni ju lite sol i pälsen innan vintern.Tassen!

  Kommentar av Sippo | 25 augusti, 2009

 2. Kära Sippovännen!Nu är det BARA ett par saker kvar på våran kattbur, mjau, så på onsdag eventuellt, kan det komma bilder på våran blogg, hur den ser ut, mjauDen är n gt mindre än den vi hade tidigare, MEN huvudsaken att vi får komma ut innan vintern kommer, maju.TassetassMimmiChickoTarzanSessanhttp://katternasblogg.blogg.se/

  Kommentar av Anonymous | 24 augusti, 2009

 3. Livsnjutare låter som ett bra liv. Tror jag ska kalla mej det jag med….*tass*

  Kommentar av Mayas äventyr | 24 augusti, 2009

 4. Gustav — Helt riktigt, människor skulle verkligen behöva en eller två lektioner i att njuta. Vi skulle kunna ha dig som kursledare. Tass.Skat-Ann — Då måste du lyssna på dina fyrtassade vänner, så kommer du bli en mästare i att slappa.

  Kommentar av Sippo | 24 augusti, 2009

 5. Ja katter kan njuta de. Jag har några stycken som kan den konsten också.Kramar

  Kommentar av Skat-Ann | 24 augusti, 2009

 6. Visst har du helt rätt, som alltid. Njuta av livet är vår specialitet. Synd att människorna verkar så kassa på det. Just att det behövs så litet. En varm plätt eller litet kli bakom öronen. En kombination blir det optimala. Vi skulle egentligen kunna starta en kursverksamhet för tvåbeningarna. Vi har ju hur många tänkbara cirkelledare som helst. Jaaam…över hela världen faktiskt. DET vore väl nåt…Tass!

  Kommentar av Katten Gustav | 24 augusti, 2009

 7. Gräs är verkligen mysigt. En uppvärmd mur är inte heller helt fel. Testa ett träbord vid tillfälle. Tassen!

  Kommentar av Sippo | 24 augusti, 2009

 8. Bra mysplats du har, gräs är så skönt att ligga i och även rulla runt lite. Matte tog med en av mina favo platser i ett inlägg, jag ligger och myser på Gammelhusses mur och det med riktig stil. Den är gott uppvärmd efter en dag i solen.Tasskram/Puma

  Kommentar av Puma | 24 augusti, 2009


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: