En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Fullt hus

Oj vilken dag det har varit. Husse började med att jaga oss katter med blomsprutan klockan 02:30, 03:30, 04:00 och vid 5:30 gav han upp och vinglade ut till köket för att ge oss mat. Efter intagen gick vi katter och la oss igen. Husse verkade inte så intresserad av att sova längre. Konstigt.

På förmiddagen ringer den där telefonen. Det visar sig vara gammelhusse som är på väg till oss för att hälsa på. Jag började genast putsa pälsen och finkamma svansen inför det fina besöket.

När gammelhusse väl kom så satte han och husse sig vid datorn för att leta efter något som var trasigt på bilen. Då förstår jag inte varför dom sitter vid datorn. Gammelhusse var jättesnäll och plockade fram en liggplats åt mig vid datorn, så jag kunde övervaka arbetet. Tyvärr visade det sig att även han hade tänkt att sitta där. Lite trångt blev det.

Pappa och Sippo
“Men hörrudu, leta upp en egen plats va?”
Pappa på besök 2009-05-27 001
“Jaha, du ville klia mig lite. Okej då, sitt gärna kvar.” *spinner*

Plötsligt så sticker båda iväg utan att säga så mycket som ett ord till mig. Snacka om fräckt. När dom väl kommer hem så är dom jättestressade och börjar packa upp varor ur ett par kassar.

Det visar sig att det ska komma fler på besök. En släkting med två stycken mini-människor. Då blev jag lite nervös faktiskt. Men så kom jag på att jag redan träffat mini-människan och han var så liten att när jag buffade på honom så höll han på att ramla omkull. *fniss*

Nu visade det sig att den andra mini-människan hade enorma skrikresurser. Hon hade visst nåt som hette kolik. Jag låg ett tag och spanade på henne efter det där koliket, för att kanske kunna anfalla och få bort det. Men jag hittade tyvärr ingenting. Jag behöver kanske glasögon.

Snuffe blev totalt vettskrämd av allt som hände och när husse lyfte upp honom för att trösta, så skuttade han ifrån husses axel och in på sitt gömställe högst upp i bokhyllan.

Snuffe bakom filmer 2
Snuffe: “Jag tänker aldrig komma ner igen.”
Sippo: “Men sluta nu, dom är helt ofarliga.”
Snuffe bakom filmer 1
Snuffe: “Nähä du, jag stannar här till dom har åkt igen.”
Sippo: “Jaha, men sitt där då. Jag tänker faktiskt hälsa lite.”
Snuffe: *snyft, snörvel*

27 maj, 2009 - Posted by | besök |

9 kommentarer

 1. Jo, nu kom det fram som det skulle. *kurr*Ha en trevlig pingst ni med. *tass*

  Kommentar av Sippo | 30 maj, 2009

 2. Nu testar vi igen här, Sippovännen att skriva. Det går lite dåligt här, vet inte vad som är fel, kanske har skrivit på fel ställe, *SUCK*Hoppas detta kommer fram iaf Kära Sippo, Mjau.Vill passa på att önska dig och husse en trevlig pingstTassetass/Mimmihttp://katternasblogg.blogg.se/

  Kommentar av Anonymous | 30 maj, 2009

 3. Gustav – Märklig är ordet. Det är faktiskt rätt irriterande att bli sprutad på när man försöker nattjobba. *mutter* Artighet har jag lärt mig, kan leda till godis ibland. Tassen tillbaka!Tre katter – Han är rädd för sin egen skugga. Husse påstår att det mest är skräp i bokhyllan. Konstigt. Tass!

  Kommentar av Sippo | 28 maj, 2009

 4. Tycker Snuffe var smart som flydde fältet..Hum..undra om det fanns några intressanta filmer i bokhyllan..Tassar//Tre katter

  Kommentar av Tre katter | 28 maj, 2009

 5. Vilken märklig husse du har, varför har han nattjakt med blomspruta. Jama åt honom att gå och lägga sig, så ni får vara ifred. Måste vara oerhört irriterande att ha honom jagandes omkring så där. Har faktiskt VISS förståelse för Snuffe, även jag beundrar din artighet! Tassen!

  Kommentar av Katten Gustav | 27 maj, 2009

 6. Maya – Precis vad jag tycker. Om han gjort det skulle allt blivit mycket bättre från första början. *fnyser åt dumma människor*Nea har en jättebra tassturial i hur man byter bakgrunder och lite annat. Jama med henne så får du nog hjälp. Husse klarade knappt av att få den här som han ville.Maria i Sennan – Precis! Här ska det jamarn i mig inte ligga och sovas när vi katter är vakna.

  Kommentar av Sippo | 27 maj, 2009

 7. Har bara en fundering – hur bär ni er åt för att byta ut bakgrunden? Både du och Nea har andra mycket roligare bakgrunder. jag vill oxå byta tema men kommer inte på hur man gör.

  Kommentar av Mayas äventyr | 27 maj, 2009

 8. Kör hårt-mattar o hussar ska gå upp när vi går upp-ge er inte….LOLIS

  Kommentar av Maria i Sennan | 27 maj, 2009

 9. Hade det inte varit smartare av din husse att ge er mat redan vid 2.30? istället för att springa omkring med blomsprutan och dumma sej???Klart attinte ni vill sova när ni blir jagade hela tiden – att människorna är så dumma…*mutter*

  Kommentar av Mayas äventyr | 27 maj, 2009


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: