En katts betraktelser

Katten Sippo bloggar om sin vardag.

Vilket oväsen och Börje

Sippo närbild Var ute på patrullering när jag hörde ett fasansfullt vrålande. Det var en brumbrum som åkte runt i området med en stor järnskopa som mun. I den hade brummisen en stor sten som den spottade ut vid infarten till området. Sedan åkte brumbrummen iväg och hämtade ännu en sten som den spottade ut på andra sidan av vägen. Jag förstod då att det var mina protester som hade börjat göra verkan. Äntligen skulle området bli katt-säkert. Det var verkligen på tiden.

På eftermiddagen jamade jag upp husse ur soffan för ytterligare Sippo på staketeten sväng i området. Som vanligt svarade han med diverse kränkande tillmälen och så kom den obligatoriska kudden farandes. *fnys* Tur att han siktar så illa, annars skulle jag fått den i ögat. Jag gick som bäst och luktade på gräset då jag såg något fruktansvärt. Masken Börje. Totalt mosad. Jag kastade mig ner bredvid honom och jamade för fullt; “Nej Börje, lämna mig inte!” Det var först efter en stund jag insåg att det inte alls var Masken Börje. Det var grannmasken Håkan. En väldigt otrevlig typ har jag hört. Spelade tydligen musik hela nätterna. Till slut fick Börje nog och flyttade till andra rabatten vid kortsidan av huset.

På vägen hem så stannade jag till vid dom lokala brunnslocken för att kontrollera hållfastheten. Den kunde förändrats under det vita täcket ju. Men jag kom snart fram till att allt var som vanligt.

Sippo och brunnslock
“Inget att rapportera. (slurp, slurp)”

Så fick vi katter lite extra gott när jag kom hem. Husse hade gömt undan en burk med mjukmat. Han brukar ge det vid festliga tillfällen. Snuffe vägrade blankt att äta det, så då fick jag allt. Undra hur min mage kommer att må i kväll.

9 april, 2009 - Posted by | Okategoriserade | , ,

8 kommentarer

 1. Gustav – Jag blev lite rädd själv faktiskt. Hela området är nu kattsäkrat och skyddat mot flygande häxor och så vidare. Ska se om jag kan få husse till att värpa ett par ägg åt mig. *tassen*Babsan – Verkligen skönt. Jag känner mig mycket lättad. Jama lugnt runt Blåkulla nu.Tre katter – Jag misstänker att det är något fuffens på gång. Börje brukar inte vara den som maskar, om jag så får jama.Tassen tillbaka kompisar.Buffe o Vinnie – Vi tackar så mycket och önskar detsamma. Tassen!

  Kommentar av Sippo | 11 april, 2009

 2. Tänkte bara komma förbi i bloggen o önska husse o Sippo en riktigt härlig o GLAD PÅSK./ Sandra o katterna

  Kommentar av Buffe o Vinnie | 10 april, 2009

 3. Rätt åt den där Håkan.. Det kanske till och med är hans fel att Börje är borta.. Hum..hoppas Börje kommer till rätta snart iallafall!Tass//Tre katter

  Kommentar av Tre katter | 10 april, 2009

 4. Rätt åt den där Håkan.. Det kanske till och med hans fel att Börje är borta?? Hum.. Hoppas iallafall Börje kommer till rätta snart! Tass//Tre katter

  Kommentar av Tre katter | 10 april, 2009

 5. Vilken tur att det inte var masken Börje!Ha en förträffligt skön och bra påsk nu kompis!

  Kommentar av Babsan | 10 april, 2009

 6. Men så du skräms, Sippo! Blev riktigt ledsen ett tag för masken Börjes hädangång. Vilken tur att det var Håkan! Fast LITET synd var det förstås om honom också, även om han var otrevlig.Låter bra att gatan blivit kattsäkrad, och det nu till påsk och allt. Då kan du gå ut helt lugnt i fortsättningen. Brunnslocken är ju också intakta, så ingen finns att oroa sig för. Hoppas du får rå äggula på lördag. Det tycker i alla fall jag är smaskens! Glad Påsk tassar Gustav.

  Kommentar av Katten Gustav | 9 april, 2009

 7. Så glad jag blir att mina strapatser kan roa tvåbeningar. *stolt* Nu får du ha en riktigt trevlig påsk och se upp för flygande kvastar, eller vad det nu är frågan om.

  Kommentar av Sippo | 9 april, 2009

 8. Sippo du är så rolig! Jag skrattar så tårarna rinner. 😀

  Kommentar av Linnéa | 9 april, 2009


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggare gillar detta: